Численні порушення та підкупи. Як проходять вибори на Закарпатті?

25.10.2020 13:37 ПОДІЇ

У переддень виборів ТВК виявила помилки у майже 17 тис. бюлетенях. Зокрема ОПОРА повідомила, що в Ужгороді не знайшли 500 бюлетенів для голосування за кандидатів на посаду міського голову Ужгорода на дільниці в ЗОШ #11.

У той же час Богданська сільська ТВК отримала на 800 бюлетенів більше, ніж потрібно. Також Буштинська ТВК виявила помилки у 16659 бюлетенях та відправила їх виробнику.

Також 24 жовтня стався скандал на дільниці 2107 по вулиці Щедріна в Ужгороді. За інформацією ЗМІ, голова комісії, яка є представником партії ОПЗЖ, завела до приміщення сторонню людину якраз під час опечатування бюлетенів. Сторонній вів себе неадекватно і стався конфлікт. Чергова поліцейська викликала наряд патрульних.

На Міжгірщині всю ніч передруковували бюлетені через помилку в прізвищі одного з кандидатів. Довелося передруковувати 14 тисяч бюлетенів.

Увечері 24 жовтня правоохоронці затримали скупщиків голосів у Пилипецькій ОТГ. Встановлено, що троє мешканців Міжгірщини пропонували виборцям 1000 гривень за один голос.

25 жовтня в день виборів Віталій Глагола повідомив, що в Ужгороді пенсіонери приходять на виборчі дільниці зі шпаргалками від партії мера Ужгорода Богдана Андріїва - "Батьківщина". Пенсіонери приходять з листками, які нагадують бюлетені, і на них написано "Голосуй вірно" з позначкою навпроти партії "Батьківщина".

Подібні підказки роздають у Виноградові. Тут правопорушення зафіксовано з боку партії «Слуга народу». Людей похилого віку опитує поліція. Виборці вказують на те, що підказки їм видала директорка геріатичного центру - Микуляк Наталія Андріївна, якій, в залежності від кваліфікації правопорушення, загрожує до 5 років в’язниці. У поліції підтвердили факт порушення.

Директорка Геріатичного центру зачинила двері та півгодини не впускала правоохоронців на дільницю, в той час на ДВК увірвалися Нечаєв та інші представники "Слуги народу", яких вона запустила.

У Хусті піймали виборця, який виносив бюлетень з виборчої дільниці, спостерігачі це помітили і повідомили про це в поліцію. Це може свідчити про організацію так званої каруселі, коли людина приходить на дільницю вже з позначеним за "потрібного" кандидата та партію бюлетенем, а свій чистий виносить, після чого з нею розплачуються.

В Ужгороді та Виноградові активно використовують для голосування циган. Прозак.інфо пише, що на Виноградівщині їх навіть привозять автобусами на дільниці. В Ужгороді барони приводять голосувати циган на дільниці в 10-й школі та Радванці. Найбільш загрозлива ситуація на дільниці в 10-й школі. Тут вже почалися сутички між циганами. Деякі з них не хочуть довго стояти в чергах і намагаються пролізти повз тих, хто стоїть. Очевидці розповідають, що ті цигани, які проголосували, йдуть на спортивний майданчик школи, де на них чекає старший, який щось роздає (скоріше за все, гроші).

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат