На Свалявщині через спалах COVID-19 закрили на карантин село

10.06.2020 13:01 ПОДІЇ

У селі Стройне виявили 5 випадків захворювання на коронавірус, ще 12 людей перебувають у лікарні із підозрою.

На в‘їзді в населений пункт облаштували КПП. За інформацією Віталія Глаголи днями у сільському ресторані «Імперія», попри діючу заборону, провели весілля. Це журналісту підтвердив голова села Іван Станкович.

По області за минулу добу ковід виявлено у 23 людей, двоє з них - медики. З початку пандемії у 1448 закарпатців встановлено діагноз COVID-19, із яких – 310 медики. 628 закарпатців одужали, 33 - померли (двоє померли за останню добу).

Приріст по районах за добу: м. Ужгород (+5), Свалявський р-н (+5), Іршавський р-н (+4), Мукачівський р-н (+3), Тячівський р-н (+2), Великоберезнянський р-н (+2), Воловецький р-н (+1), Хустський р-н (+1).

Сьогодні також стало відомо, що Закарпаття не послаблюватиме карантин.

З цього приводу в ОДА відбулося засідання комісії ТЕБ та НС.

Комісія прийняла такі рішення:

• Не вводити на території області наступний етап послаблення протиепідемічних заходів.

• Проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше 10 осіб.

• Проведення релігійних заходів за умови здійснення контролю релігійною організацією за дотриманням фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра та перебування не більше ніж однієї особи на 5 кв. метрах площі будівлі.

• Продовжити заборону на функціонування: басейнів, спа-зон та розважальних закладів, ресторанів, кафе інших закладів харчування у закритих приміщеннях(тераси, ресторани, де їжа на виніс - працюють).

• Заборонити здійснення регулярних пасажирських перевезень громадським транспортом до населених пунктів у яких виявлено локальні осередки інфікування COVID-19.

• Рішення про відкриття дитсадків приймають на місцях із урахуванням епідеміологічної обстановки.

• Дозволити роботу пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) на базі закладів загальної середньої освіти Закарпатської області, з урахуванням профілактичних та протиепідемічних заходів:

— чергування медичних працівників
— проведення медичними працівниками оцінки щодо наявності симптомів респіраторного захворювання (кашель, нежить, задишка) і температурного скринінгу
— забезпечити розподіл у достатній кількості пірометрів, засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих засобів для обробки рук та поверхонь у кожному пункті тестування.

• У разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні ознакам для послаблення протиепідемічних заходів протягом трьох днів поспіль вносити подання на розгляд регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій питання про скасування послаблення конкретних протиепідемічних заходів виходячи з результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в області.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат