На Закарпатті різко зросла кількість захворілих на COVID-19, через події в Мукачеві

21.05.2020 11:55 ПОДІЇ

За минулу добу в області підтверджено коронавірус у 42 осіб.

Такий різкий стрибок спричинений спалахом захворювання у Мукачівському психоневрологічному інтернаті. Із 120 осіб протестованих методом ПЛР, там було виявлено COVID-19 у 28 осіб.

Наразі у закладі проводять протиепідемічні заходи, зокрема дезінфекцію всіх приміщень та території (на фото). Пацієнтів у яких підтверджено COVID-19, відокремили від загальної групи. Працівників інтернату переведено на вахтовий (двотижневий) режим роботи, при завершенні та на початку зміни працівникам проводитимуть ПЛР-тестування.

Тим часом в Ужгороді зафіксовано низький показник виявлення коронавірусу - лише в однієї людини цей діагноз підтверджено за минулу добу.

Загалом по Україні за минулу добу підтверджено COVID-19 у 476 осіб. Приблизно скільки хворих реєструється у нас щодня уже протягом останнього місяця. З початку пандемії на коронавірус у країні захворіли 19706 осіб.

Від завтра, за рішенням уряду, відбудеться перехід до другого етапу послаблення карантину. Так, з 22 травня в тих регіонах, де нових захворювань буде не більше 12 на 100 тисяч населення, а наповненість ліжкомісць не більше 50% - відновиться робота громадського транспорту і дитячих садків.

Дивіться інфографіку:

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат