Як виходити з карантину

10.05.2020 17:31 ПОДІЇ

Світ втомився сидіти на карантині. Люди починають бунтувати. Навіть країни з великими бюджетами, де уряд компенсує бізнесу втрати, все одно вирішили послабити карантин. У єврозоні валовий продукт знизився майже на 8 %. Потрібно відновлювати бізнес. Уже зараз у багатьох країнах Євросоюзу почалося послаблення карантину. Почали працювати перукарні, ресторани, невеликі магазини, музеї. Деякі країни вирішили відкривати свої кордони.

А в Грузії вже цього місяця відновлюють внутрішній туризм, а потім готелі прийматимуть й іноземних туристів. Щось подібне планують і Греція, Туреччина та Єгипет. Тобто, країни, економіка яких значним чином пов’язана з туризмом.

Щодо України, то у нас вже попередили, що літати дозволять лише з осені. Але певні послаблення вже є. Зокрема, з наступного тижня частково будуть відновлювати роботу громадського транспорту. Знову запрацювали ринки.

Чи є ризик? Є. У деяких країнах, де послабили карантин, різко збільшилася кількість нових виявлених випадків. Тому влада повинна обирати, або компенсувати економічні втрати шляхом поновлення роботи бізнес-структур, або далі витрачати кошти з бюджету на лікування хворих і преміювання роботи лікарів.

До речі, у нашій країні через преміювання медиків визрів скандал. Медикам пообіцяли гроші, але давати їх не поспішають. Президент критикує голів ОДА за те, що вони не організували виплату медикам належних премій за лікування хворих на коронавірус. Голови ОДА кажуть, що гроші не надходять із держбюджету. А крайніми залишаються лікарі. А вони дійсно перебувають у зоні ризику. Адже кожен четвертий закарпатець, у якого виявили зараження коронавірусною інфекцією, є медичним працівником.

Тобто, наразі мова йде не лише про те, щоб дати лікарям заслужені премії, але й про те, щоб якось захистити лікарів від зараження, тобто, забезпечити всіма необхідними речами захисту.

Ну і про перспективи лікування. Наразі по всьому світу йде робота над 108 різними вакцинами від коронавірусу. Деякі вже проходять випробовування. Деякі експерти кажуть, що до осені вакцина вже буде. Але скептики кажуть, що вірус мутує, і вакцини можуть і не допомогти. Про таке навіть не хочеться думати. У світі кількість заражених сягає вже 4 мільйона, а кількість померлих від коронавірусу підійшла до позначки 300 тисяч осіб.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат