До Закарпаття прибув президент Зеленський

09.05.2020 11:35 ПОДІЇ

Глава держави відвідав меморіальний комплекс «Пагорб Слави» з могилами воїнів, які загинули в боях за визволення України від нацистських окупантів у Другій світовій війні.

Разом із головою Закарпатської ОДА Олексієм Петровим, глава держави поклав квіти до Вічного вогню та вшанував пам’ять загиблих воїнів.

«На Закарпатті завершилося вигнання загарбників. Ми ніколи не забудемо страшну ціну цієї перемоги. Для вшанування подвигу кожного, хто наближав перемогу, – головне не гучність, а щирість. І наша перемога – в кожного в серці», – зазначив Володимир Зеленський.

Президент відвідав КПП «Тиса» на українсько-угорському кордоні. Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров доповів главі держави, що кордон між Україною і Угорщиною тут проходить по руслу річки. Два береги з'єднує міст, головній конструкції якого понад 100 років. Споруду модернізували у 90-их роках, добудувавши дві панелі для вантажного транспорту. Однак, пропускна здатність тут залишається не надто великою. Трафік - щільний. Збільшити кількість смуг на існуючому мості неможливо.

Щоб розвантажити існуючі пункти пропуску, варто відкривати нові. Олексій Петров презентував два проєкти – один на українсько-румунському кордоні – будівництво КПП «Біла Церква - Сігету Мармацієй». Тут міст, який з»єднає береги двох держав, Румунія зводитиме власним коштом. З українського боку треба   побудувати півторакілометри дороги та прикордонну інфраструктуру. Ще один важливий проєкт – КПП «Дийда-Берегдароц» на українсько-угорському кордоні. Він з»єднає міжнародну автомагістраль М-03 із трасою Чоп-Київ. Це буде потужним стимулом економічного розвитку як регіону, так України загалом.

«Працюватимемо над тим, щоб зробити ще два нормальні сучасні пропускні пункти, щоб розвантажити трафік», – зазначив Володимир Зеленський.

Також Олексій Петров ознайомив главу держави зі станом реалізації у регіоні Національної програми «Велике будівництво».

В області у рамках проєкту зводять:

— 5 дитсадків: с.Яблунівка, с.Тарасівка, с.Дротинці, с.Нижня Апша, с.Горінчево.
— 5 шкіл: с.Терново, м. Хуст, м.Тячів, с.Батєво, с. Руське Поле.
— 7 спорткомплексів: м.Мукачево, м.Ужгород, смт. Воловець, с.Невицьке, с.Раково, смт.Міжгір»я, с.Ділове.  

Як наголосив Володимир Зеленський, «Велике будівництво» триває попри карантинні заходи в Україні.

«Побачили п’ять садків та п’ять шкіл, які повинні бути готовими незважаючи ні на що, щоб першого вересня щасливі діти пішли в нормальні умови. Розпочато будівництво семи спортивних комплексів – навіть там, де цього не було багато років», – розповів Президент.

Крім того, Володимир Зеленський зауважив, що в межах програми планується до кінця року відремонтувати рекордні 370 км доріг на Закарпатті.

«Це справді велика кількість, якщо з 2018 на 2019 рік у нас було без Маріупольської дороги десь 600 км на всю країну, то тут майже 400 на одну область. Дороги, інфраструктура – один з найважливіших пріоритетів для нашої держави».

Олексій Петров розказав про роботу над запровадженням електронної черги у двох пунктах пропуску на Закарпатті. Її планують запровадити у Чопі та Ужгороді. Це оптимізує рух на КПП, синхронізує заїзд транспорту, зокрема вантажних авто, за часом, про який водіїв повідомлятимуть у спеціальному додатку чи у вигляді SMS.

Пресслужба ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат