Москаль нагородив політв’язня Івана Мирона «Золотим ведмедиком»

10.03.2019 16:41 ПОДІЇ

9 березня колишньому політв’язню Івану Мирону, мешканцю високогірного села Росішка, що на Рахівщині, виповнилося 90 років.

Активний учасник обласної організації Всеукраїнського товариства політв’язнів та репресованих І.Мирон залишився єдиним мешканцем Закарпаття (а можливо, й України), котрий за зв’язки з ОУН та УПА у сталінські часи був засуджений за «антирадянщину» й відсидів 25 років у таборах ГУЛАГу. Після смерті Сталіна у політв’язня неодноразово була можливість скоротити термін відсидки й вийти на волю, однак він принципово відмовився визнати себе винним і покаятися, тому відбув у таборах повний термін ув’язнення.

У суботу (9.03) в рідному селі І.Мирона вітали з ювілеєм рідні, близькі, односельчани, побратими з організації політв’язнів та репресованих, а також представники місцевої влади. Голова Рахівської райдержадміністрації Павло Басараба від імені Геннадія Москаля вручив імениннику найвищу нагороду Закарпатської облдержадміністрації – почесну відзнаку «За заслуги перед Закарпаттям» (неофіційна назва – «Золотий ведмедик»). Як ідеться в розпорядженні голови ОДА, відзнаку вручено за патріотизм, незламну волю і любов до України.

Нагадаємо, що кілька днів тому, 6 березня, Закарпатська регіональна комісія з реабілітації на своєму засіданні розглянула справу Івана Мирона і одноголосно прийняла рішення направити Національній комісії з реабілітації матеріали для визнання І.Мирона реабілітованим. Таким чином на обласному рівні зроблено все для того, щоб найближчим часом колишнього політв’язня, котрий присвятив своє життя Україні, офіційно реабілітували.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат