Москаль закликає поліцію діяти максимально жорстко зі активістами-рекетирами

09.02.2019 19:48 ПОДІЇ

Голова облдержадміністрації звертається до керівництва Головного управління Нацполіції в Закарпатській області із закликом діяти максимально жорстко зі злочинцями, котрі, прикриваючись членством у громадських організаціях, займаються відвертим криміналом – рекетом і розбійними нападами.

– На початку лютого злочинці напали на голову села Чорний Потік (Іршавський район) і жорстоко побили його, – заявляє Геннадій Москаль. – А вчора в с. Білки того ж Іршавського району, погрожуючи зброєю, зупинили два автомобілі з деревиною, побили водіїв, відібрали від них гроші й примусили відвезти вантаж на ферму колишнього колгоспу. Злочинці встановлені й затримані – це четверо мешканців Іршавщини, в тому числі лідер районної громадської організації «Доста». Деякі з них раніше судимі, ще двоє є фігурантами інших кримінальних злочинів. Як голова облдержадміністрації закликаю поліцію діяти в межах чинного законодавства, але максимально жорстко. Членство в громадських чи будь-яких інших організаціях не може бути виправданням для скоєння злочинів чи індульгенцією від криміналу. У липні 2015-го року область уже мала кривавий прецедент, коли безкарність озброєних злочинців, котрі прикривалися патріотичними гаслами, закінчилася стріляниною, людськими жертвами і судовим вироком за тероризм, незаконне поводження зі зброєю, умисне знищення чужого майна тощо. Ще раз такого ми не допустимо, - каже Москаль.

У свою чергу у поліції повідомили, що завтра, 10 лютого, у Іршавському міськрайонному суді відбудеться засідання, на якому розглянуть питання щодо обрання відносно затриманих міри запобіжного заходу.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат