Екологи не виявили забруднення стічних вод та повітря ТДВ “Перечинським лісохімічним комбінатом”

24.12.2019 12:49 ПОДІЇ

Як ми повідомляли, мешканці Перечина неодноразово скаржилися на те, що Перечинський лісохімічний комбінат забруднює місцевий потічок небезпечними стічними водами. За цими скаргами у поліції навіть відкрили кримінальне провадження.

6 грудня 2019 року в місто була запрошена незалежна лабораторія ПНВП “Екологія”. Нею було проведено відбори проб повітря для визначення концентрації забруднюючих речовин в приземному шарі атмосферного повітря у 5-ти точках м. Перечин по санітарно-захисній зоні лісохімічного заводу. Також для більш детального дослідження проби були взяті у школі та на площі Народній. Лабораторією була перевірена наявність в атмосфері наступних речовин: діоксин азоту, оксид вуглецю, кислота оцтова, фенол, формальдегід тощо.

Висновки однозначні - перевищення норм гранично допустимих концентрацій у жодній точці не виявлено.

Екологи наголошують, що існує можливість самостійної перевірки стану повітря та закликають усіх свідомих громадян проводити контроль рівня викидів шкідливих речовин у річку з відкритих офіційних незалежних джерел і перевіряти інформацію від Державного агенства водних ресурсів України (http://monitoring.davr.gov.ua/).

Для перевірки якості води існує проект “Чиста вода” (http://texty.org.ua/water/), який реалізується та фінансується за підтримки незалежного агентства федерального уряду США (https://www.usaid.gov/), неприбуткової організації “Eurasia Foundation” (https://www.eurasia.org/).

Для моніторингу та аналізу стану повітря можна використовувати відкрите джерело інформації SaveEcoBot (це безкоштовний сервіс для громадськості, розроблений групою активістів Save Dnipro) (https://www.saveecobot.com/).

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат