Дифтерійна паніка

26.10.2019 19:51 ПОДІЇ

Вже понад 10 років на Закарпатті не виявляли такого небезпечного захворювання, як дифтерія. І раптом в Ужгороді зчинилася паніка. Станом на четвер із ознаками дифтерії вже було госпіталізовано 15 людей.

Всі вони — студенти-іноземці Ужгородського нацуніверситету. Спочатку дифтерію знайшли в одного з них, а потім почали перевіряти тих, із ким він контактував, і виявили ще 14 студентів зі збудником дифтерії. Інфекціоністи кажуть, що в області було лише 8 сироваток проти дифтерії і всі вони використані. Терміново потрібно ще. Міністерство охорони здоров’я пообіцяло зробити терміновий перерозподіл і направити на Закарпаття сироватку з інших областей.

Через те, що дифтерія поширилася серед студентів-індусів, то було звернення і до Посольства Індії з проханням допомогти з вакцинами. Там підтвердили, що допоможуть. Постало питання, як зупинити дифтерію.

Для початку ввели карантин на трьох факультетах, де найбільше навчається іноземних студентів. Потім почали повальну вакцинацію. Ректор університету пообіцяв вакцинувати всіх студентів. Вакцин, на щастя, вистачає. Почали масово вакцинуватися й звичайні ужгородці. У четвер лише за півдня вакцинувалося півтисячі чоловік.

Загалом у нас є проблема з вакцинацією, бо вакциновано менше половини закарпатців. Саме через це дифтерія може легко поширюватися. Щоб розуміти серйозність ситуації, потрібно знати, чим небезпечна дифтерія. Дифтерія — це гостре інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передачі, яке характеризується місцевим фібринозним запаленням (переважно слизових оболонок ротоглотки) та явищами загальної інтоксикації з переважним ураженням серцево-судинної та нервової систем. Якщо дифтерія токсикогенна, то це смертельно небезпечно. А головне — вона легко передається.
Саме тому на боротьбу з дифтерією залучені й органи влади.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат