Блокувальники облради в Ужгороді вплинули на рішення депутатів

26.09.2019 16:48 ПОДІЇ

Такого ажіотажу навколо сесій облради вже давно не було. Останнім часом це були формальні сесії з абсолютним "одобрямсом". Але цього разу сесія розглядає два важливі питання. Вони однозначно спровоковані однією політичною силою, яка має стосунок до Ужгорода. Це люди від "Відродження" на чолі з Андрієм Андріївим.

Попри те, що села біля Ужгорода вирішили створити власну об'єднану територіальну громаду, депутати облради з ініціативи наближених до мера Ужгорода депутатів облради мають намір просто приєднати ці села до обласного центру. Це викликало протест громад сіл, які прийшли під стіни будівлі влади з вимогою не приймати рішення про приєднання, а дати можливість громадам сіл самим вирішувати, з ким об'єднуватися.

Як стало відомо, сесія Облради проголосувала за створення на Закарпатті 54 громади. Таким чином, мешканці Холмока й Оноківців відстояли своє право на формування окремих від обласного центру ОТГ.

Ще один мітинг зібрався з інших причин.   у влади міста виникло бажання заволодіння елітною нерухомістю в центрі Ужгорода. І мова йде про медичні об'єкти - станцію переливання крові, медичний заклад для ветеранів (на вул.Льва Толстого) та обласну стоматологічну клініку на набережній Незалежності. Влада запланувала самі заклади переселити в колишню будівлю пологового будинку на БАМі, а об'єкти, які звільняться, віддати під приватизацію.

Проти такого рішення вийшли працівники згаданих медичних закладів. Обурена такими планами і громадськість і акцію підтримали і громадські активісти.

Зрештою під час сесії деякі депутати запропонували зняти це питання з порядку денного, бо воно не було опрацьоване і вивчене комісіями. Тоді рішення про зняття питання було проголосоване і його не розглядатимуть на цій сесії. Однак, не виключено, що до цього питання ще повернуться пізніше на наступних сесіях, бо мова йде про дуже привабливу нерухомість.

За інф. prozak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат