Депутат Закарпатської облради Андріїв вивозив кошти до Австрії, щоб купити дочці ресторан

16.07.2019 13:59 ПОДІЇ

Донька Андріїва та його зять відкрили ресторан у центрі Відня.

Це той випадок, коли патріотизм є лише словами. Андрій Андріїв проводить зараз активну передвиборчу кампанію і на його білбордах майже скрізь є слово "Закарпаття" та "Патріотизм". Звичайно ж, це дурниця, бо всі знають, що Андріїви не є закарпатцями, а свого часу приїхали в нашу області з Львівщини.

Як згодом людині з освітою харчовика вдалося влаштуватися на митницю в її золотий період (коли митники навіть не ходили за зарплатами), поки залишається загадкою. Але саме на митний період припадає перше значне матеріальне накопичення Андріївих.

Ну а потім вигідне одруження одного з них на бухгалтерці Ужгородського АТП і потім заволодіння його активами.

Зараз один з Андріївих мер міста і йде від залишків "регіоналів" до парламенту. А інший також вирішив втекти до парламенту і балотується по округу №68 з центром в Ужгороді.

Ну і тепер про афішований Андрієм Андрієвим патріотизм. Ще в травні цього року закарпатські ЗМІ оприлюднили інформацію про вивіз Андрієвим значних сум коштів в Євросоюз. Вивозив він разом з донькою Тетяною та зятем Ярославом Лакустою вивозили майже півмільйона євро.

До речі, з Лакустою Андріїв є співзасновником однієї компанії.

І ось учора ЗМІ поширили інформацію про те, куди могли піти ці кошти.

Повідомляється, що Андріїви купили ресторан по вулиці Zelinkagasse, 14 та будинок по вулиці Arminenstrasse, 16 у Відні.

Звичайно, що цю інформацію не важко перевірити. І ми дійсно знайшли, що за згаданою адресою в центрі Відня зареєстровано ресторан фірми Лакуста Гастро. Тобто, за прізвищем зятя. При цьому на сайті австрійських компаній можна знайти інформацію, що 24% акцій належить Тетяні Андріїв, а 76% її чоловіку Ярославу Лакусті.

При цьому, подружжя вирішило не робити ресторану з українською чи закарпатською кухнею, а просто купили франшизу Bionista Franchise GmbH.

Щодо будинку, то він з іншого боку Дунаю і від ресторану до будинку всього 15 хвилин автомобілем.

Вся ця історія ще раз доводить істину: для декого патріотизм це - лише порожні балачки на публіку. Справжні патріоти вкладають гроші в рідну країну та край. І це мають бути чисті гроші.

До речі, ще одне важливе зауваження. Інформацію для ЗМІ зливає у Фейсбук такий собі Міхаель Гоцуляк. Але якщо глянути на його сторінку у Фейсбуці, то там немає жодного допису і жодної інформації. Хтось може сказати, що це звичайний бот (тобто невідома особа під чужим прізвищем), яких зараз реєструють багато для впливу на людей через коментування інших дописів. Але в цьому випадку це не бот. Боти хоч деколи розміщують на своїх сторінках хоч якісь мотиватори або картинки, щоб зробити видимість реальності особи. У випадку з Гуцуляком немає нічого. І це є почерк співробітників спецслужб, які саме в такий спосіб "зливають" інформацію з метою її поширення для подальшого реагування.

Тому сподіваємося, що вже незабаром СБУ відзвітує, що її співробітники "прореагували на повідомлення в пресі" і провели спецоперацію із затримання причетних до відмивання коштів.

Василь Коваль для Prozak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат