Суд відмовився забороняти забудову Боржави на Закарпатті вітряками

Віталій Грегор 05.06.2019 13:35 ПОДІЇ

Вчора, 4 червня, півсотні жителів сіл Міжгірщини та Свалявщини зібрались біля Закарпатського окружного адмінсуду.

Учора в Ужгороді, у Закарпатському окружному адміністративному суді, відбулося засідання суду у справі спорудження ВЕС на полонині Боржава.

За підсумками розгляду, суд відмовився забороняти будівництво на полонині на вимогу громади.

Як повідомила представниця позивача ГО "Ноосфера" Наталія Майстренко суд відмовив у накладені заборони на будівництво ВЕС з формальних причин, звернувши увагу на технічні недоліки, після виправлення яких суд розгляне дане питання фактично повторно.

Паралельно правник зазначила, що разом із громадами Міжгірщини та Свалявщини, чиї інтереси безпосередньо буде зачіпати дане будівництво, буде шукати інші шляхи як забезпечити позов.

Громадський правник Віталій Грегор: "Наразі захисники Боржави мають намір подати вже сьогодні знову заяву про забезпечення позову із врахуванням вчорашніх зауважень суду і очікуватимемо повторного розгляду даного питання.

Нагадаємо громадськості, що дана заява подана 3 червня, в межах адміністративного позову ГО "Ноосфера" до Департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської ОДА про визнання незаконним та скасування Висновку з оцінки впливу на довкілля планової діяльності "Будівництво вітрової електростанції 120 МВт на території Воловецького та Свалявського району".

* * *

4 червня перед окружним судом тривав мітинг "За збереження Боржави!". На захист нашої перлини Карпат приїхали декілька десятків жителів Міжгірщини та Свалявщини, а також громадські правозахисники та небайдужа громадськість Закарпаття!

На підтримку мешканців гірських районів Закарпаття виступили "Нацкорпус Закарпаття" та керівники органів місцевого самоврядування Міжгірщини - голови Міжгірської районної ради Василь Щур та Пилипецької сільської ради Василь Готра.

Деталі у відеосюжеті ТК "Сіріус":

P.S. Мешканці Міжгірщини та Свалявщини разом із ініціативною групою "Save_Borzhava" звернулися в Ужгороді до керівництва закарпатського управління ДАБІ із закликом відмовити в наданні дозволу на забудову полонини Боржава.

Віталій Грегор

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат