В Ужгороді відзначили День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

09.05.2019 16:01 ПОДІЇ

 

9 травня в Ужгороді відбулися урочистості з нагоди 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Спершу керівники області і міста, ветерани, правоохоронці, військові, дипломати і громадськість краю здійснили покладання квітів до пам’ятника «Україна – визволителям», що на українсько-словацькому кордоні. Там до них приєдналися й ветерани війни зі Словаччини. Під звуки Державного Гімну України пролунав урочистий салют. Відтак квіти шани лягли до підніжжя пам’ятника «Добровольцям Закарпаття – учасникам другої світової війни» (на площі Кирила і Мефодія), а також до Меморіального комплексу на «Пагорбі Слави».

На місці вшанування воїнів, які полягли на різних фронтах, зібралися сотні людей. Спершу квіти пам’яті лягли до могил закарпатців, котрі загинули від агресорів у зоні АТО на сході України, потому урочиста колона рушила алеєю до могил воїнів, котрі полягли в боях Другої світової війни. Біля Вічного вогню присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Відтак в атріумі Закарпатської облдержадміністрації відбувся святковий концерт Української Республіканської Капели NOW Кредо. Колектив Капели складають 82 високопрофесійних артиста з усієї України. Очолює її головний хормейстер Національної опери України Богдан Пліш. Нинішній виступ Капели в Ужгороді мав святкове і символічне значення, оскільки перший виступ під час турне Української республіканської капели в травні 1919 року відбувся саме в Ужгороді.

Виконувач обов’язків голови облдержадміністрації Ярослав Галас після закінчення концерту подякував артистам за неймовірні враження і запропонував після завершення реконструкції комплексу «Корона» встановити на будівлі меморіальну дошку, яка засвідчить, що в цьому будинку зупинялися співаки 1919 року під час європейського турне. Посадовець також подарував акторам закарпатський коровай, який вони зможуть презентувати під час виступу у Празі.

Урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулися у всіх районах області.

https://carpathia.gov.ua/novyna/v-uzhgorodi-vidznachyly-den-peremogy-nad-nacyzmom-u-drugiy-svitoviy-viyni-fotoreportazh

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат