На території ДП «Ясінянське ЛМГ» розпочинається сезон активного відпочинку

01.05.2019 13:07 ПОДІЇ

 

Українські Карпати цілий рік заманюють туристів своєю красою, екстремальним відпочинком, гірськими прогулянками та неповторною атмосферою дрімучих лісів. З настанням травня на території ДП «Ясінянське ЛМГ» розпочинається розпал сезону активного відпочинку і пікніків на природі та масових походів у гори.

Екотуризм – це чудова можливість провести час з рідними та друзями, відпочити, набратися нових сил і натхнення, разом відправитися назустріч пригодам і відвідати красиві й цікаві куточки Українських Карпат.

Своєрідність Карпатського краю, краса його природних ландшафтів, багатий тваринний і рослинний світ, унікальна скарбниця природних екосистем, де збереглися рідкісні реліктові види флори і фауни, автентичні народні звичаї, традиційна побутова культура не залишать байдужими навіть найвибагливіших туристів.

Лісові масиви Ясінянського лісомисливгоспу володіють надзвичайним рекреаційно-туристичним потенціалом і колосальною пізнавальною цінністю. Географічно територія підприємства розташована у високогірні частині Українських Карпат, з усіх боків оточена найвищими вершинами – Говерлою, Петросом, Близницями, мальовничими озерами і полонинами, омита бурхливими притоками Тиси, водоспадами та річковими перепадами. В лісах господарства є багато туристичних атракцій та цікавих локацій, а саме:

➖ об’єкти природо заповідного фонду : гідрологічний заказник «Апшинецький», де бере початок річка Чорна Тиса, лісовий заказник «Смерекові Карпати», геологічна пам’ятка природи «Свидовецькі скелі», ботанічний заказник місцевого значення «Станислав», ботанічна пам’ятка природи місцевого значення «Кедр європейський»;

➖ залишки гатей і кляуз, що використовувалися для сплаву лісу;

➖ залишки фортифікаційних споруд кордонів, бункери, окопи, кладовища та місця масового поховання часів Другої світової війни;

➖ мінеральні джерела, ставки тощо.

Розвиток рекреації та екологічного туризму на території лісового фонду ДП «Ясінянське ЛМГ» є одним з пріоритетів діяльності. Щорічно силами підприємства створюються належні умови для комфортного і безпечного відпочинку рекреантів у лісових масивах. На даний час лісівниками облаштовано широку мережу рекреаційної інфраструктури, складовими елементами якої є: 14 прокладених та промаркованих туристичних маршрутів різної складності та протяжності; 3 комфортні мисливські будиночки з усіма зручностями; 5 зон для комплексної рекреації; 30 спеціально облаштованих місць відпочинку; понад 50 облагороджених джерел питної води, частина з яких мінеральні; велика кількість лавочок і місць для зупинки та розпалювання вогнища вздовж туристичних маршрутів і лісових доріг.

Для зручного орієнтування подорожуючих створено «Карту туристичних маршрутів, що проходять по території ДП «Ясінянське ЛМГ»», яка у вільному доступі розміщена на офіційному сайті та фейсбук сторінці підприємства, а також надрукована на інформаційних стендах, що розміщені в межах лісового фонду.

Створюючи нові рекреаційні зони і місця відпочинку лісівники в першу чергу дбають про безпеку та комфорт відвідувачів. Велика увага приділяється привабливому художньому оформленню та цікавому інформаційному наповненню зон відпочинку. Зараз рекреаційні кишені – це не просто зона комфорту із бесідками та мангалами, а й дитячі майданчики з гойдалками, гірками, драбинками, туалетом, автостоянкою, місцем для збору сміття та пізнавальною інформацією про лісові екосистеми і закликами берегти природу рідного краю.

Відпочинок у лісових масивах та рекреаційних зонах ДП «Ясінянське ЛМГ» є безкоштовним, єдиною платою за наданий комфорт є шанобливе і бережливе ставлення до майна і праці лісівників, прибране за собою сміття та дотримання правил пожежної безпеки.

Отож, гостинно запрошуємо усіх до нас у Карпати, щоб знайти квітку едельвейса і зустріти світанок високо в горах, відпочити біля тихого гірського озера, прогулятися карпатською полониною і назбирати смачних лісових ягід, цілющих трав і ароматних грибів. Тут ви зможете відпочити від суєти великих міст, забути про свої щоденні клопоти і насолоджуватися природою в екологічно чистих краях.

Для того щоб відпочинок вдався і був максимально позитивним варто наперед спланувати свою мандрівку – обрати маршрут, подбати про квитки на потяг чи автобус, забронювати готель та скласти список місць, де обов’язково треба побувати.

Пресслужба ЗОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат