Заблукалих на Різдво на Закарпатті лижників знайшли

11.01.2019 14:46 ПОДІЇ

У Різдвяну ніч рятувальники отримали повідомлення від лижників, які піднімалися на гору Гимба, що вони заблукали. Лижників було троє. Телефонний дзвінок надійшов о 5-й годині вечора. Рятувальники порадили рухатися їм у бік Свалявського району вниз з гори. Однак лижники проігнорували поради рятувальників і продовжили підйом.

Лише після опівночі рятувальники знайшли двох заблукалих лижників. Вони повідомили, що третій їхній товариш залишився очікувати на допомогу нижче. Лише о третій годині ночі рятувальники знайшли місце, де, зі слів двох інших лижників, мав бути їхній товариш. Однак на вказаному місці були лише деякі речі лижника, а його самого не було. І тільки ближче до обіду наступної доби лижника було знайдено мертвим.

Окрім того, рятувальники отримали повідомлення, що на тій таки горі Гимба заблукали ще двоє лижників. Їхні пошуки тривали довго. Одного лижника знайшли, другого продовжували шукати 39 рятувальників та 7 одиниць техніки. Були задіяні гірські пошуково-рятувальні відділення с. Н.Ворота, м. Мукачева, м. Рахова, м. Ужгорода, смт Міжгір’я та спеціалізоване відділення Центру швидкого реагування м. Дрогобич Львівської області. Також допомагали волонтери, лісники та поліція.

Зрештою лижника, якого шукали з понеділка — самого Різдва — знайшли у мисливському будиночку на території лісового фонду Березниківського лісництва, в урочищі «Куртацька». Від місця катання він сам подолав десь 15 кілометрів. Відомо, що наразі киянином опікуються фахівці медслужби.

Чоловік дякує своїм рятівникам та обіцяє, що приїде у Карпати обов’язково ще. Але вже для того, аби відвідати хатинку, яка прихистила його, врятувавши від смерті. Киянин планує привезти туди багато різного краму, який стане у пригоді іншим туристам, - повідомляє ДСНС.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат