Суд в Ужгороді став на бік правозахисника який назвав владу Хустщини "баригами"

Громадський правозахисник Віталій Грегор 01.03.2018 18:02 ПОДІЇ

Сьогодні Ужгородський міськрайонний суд залишив без руху позов Хустської районної ради про «захист ділової репутації та спростування недостовірної інформації", яка подала в суд на мене, громадського правозахисника та блогера Віталія Грегора, за публікацію в Фейсбуці, де назвав владу баригами.

Підставою такого рішення є те, що райрада не сплачувала судовий збір за позов, а замість неї всупереч закону заплатив власні кошти її голова Юрій Іванчо, який по суті ввів в оману суд, написавши що судовий збір сплатила рада,   додавши квитанцію з неправдивими відомостями. Більше того голова райради звернувся до суду одноособово, оскільки райрада не приймала відповідного рішення про звернення до суду, що свідчить про перевищення Ю.Іванчо своїх повноважень з метою захистити свій приватний інтерес в цій справі.

Відтак суддя Тамаза Деметрадзе надав 10 днів владі Хустщини усунути недоліки і якщо цього не буде зроблено, то залишить їх позов без розгляду.

Районна влада мотивує свій позов тим, що я   своїми такими публікаціями на Фейсбуці   намагаюся «дестабілізувати обстановку у Хустському районі», порушив їх "право на недоторканість ділової репутації" що вони не «БАРИГИ».

Тому просять суд зобов’язати мене спростувати як недостовірну мою публікація на Фейсбуці з текстом «Хустська райрада з баригою Іванчо на сесії зараз роздерибанила 3,5 млн., а людям на зарплату -0». Ще й просять зобов’язати мене поширити це спростування на особистих сторінках у ФБ десятків осіб, які підтримали мій пост і поширили цей допис, що юридично не можливо, оскільки це буде втручанням в приватне життя цих осіб.

Я подав до суду заперечення, оскільки вважаю цей позов безпідставним та намаганням в такий цинічний спосіб   «закрити рот» всім хто критикує владу, посягаючи на наші основоположні конституційні права на свободу слова і вільне поширення своїх думок. Водночас я обґрунтував чому назвав їх «баригами» і що вони дійсно «дерибанять» бюджетні кошти.  

Зокрема зазначив, що загальновідомим фактом була заборгованість по виплаті заробітної плати технічним працівникам загальноосвітніх закладів по всій Закарпатської області у вересні-грудні 2017 року, зокрема на Хустщині, коли сотні працівників не отримували взагалі свої мінімальної зарплати в 3200 грн.

Станом на 01.11.2017 р. по Хустському району заборгованість по заробітній платі становила понад 5 млн. грн. Але не зважаючи на це, в порушення Бюджетного кодексу України, Хустська районна рада, неодноразово на своїх сесійних засіданнях спрямовувала не всі наявні кошти на погашення цієї заборгованості, як захищених видатків місцевого бюджету. Більше того районна рада фактично визнала, що на своїй сесії 12 грудня 2017 р. із наявних надпланових доходів в   3 544 330 грн., спрямувала на погашення заборгованості лише 2,8 млн. грн., а на інші непершочергові потреби 680 тис. грн.

Крім того, депутатом Хустської районної ради Петром Пригарою на сесії 12 грудня вносилась логічна пропозиція направити всі ці надпланові надходження на   оплату тех. працівникам (погашення заборгованості), однак вона не була підтримана більшістю голосів райради, в тому числі і її головою Іванчо Ю.О.

Більше того, не зважаючи на те, що станом на початок лютого 2018 року, технічні працівники районної освіти не отримали своєї мінімальної відпрацьованої заробітної плати (3200 грн.) за грудень 2017 року.   Але це не завадило, нарахувати голові районної ради Іванчо Ю.О. отримати за грудень 2017 року заробітну плату понад 50 тис.грн., а його заступнику Калиничу М.М. - 46 тис.грн.

Тому я вважаю достовірними свої публікації, що ця влада – «бариги» і обґрунтованими висновки, що районна рада Хустщини «роздерибанила» і продовжує далі грабувати місцевий бюджет, тобто людські гроші.

Читайте також:
Влада Хустщини подала в суд на Віталія Грегора за публікацію в Фейсбуці

Громадський правозахисник Віталій Грегор

ТЕГИ : віталій грегор

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат