"Хабарницьку справу" екс-декана УжНУ суд виправдав через брак доказів

Віталій Грегор 16.02.2018 23:11 ПОДІЇ

Сьогодні суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області під головуванням судді Олега Придачука виніс виправдувальний вирок в корупційній справі щодо екс-декана факультету здоров'я людини ДВНЗ «УжНУ» Олени Дуло.  

Олену Дуло в липні 2016 року разом з її заступницею Наталією Бондарчук затримали під час одержання грошей в сумі 5 тисяч гривень за сприяння в оформлені академічної відпустки студенту для його невідрахування.

Суд мотивував своє абсурдне рішення недостатністю прямих доказів. Однак слід звернути увагу громадськості на самий сумнівно затягнутий процес його прийняття.

Справа триває 1,5 роки, останні декілька місяців засідання перекладались із формальних причин, оскільки всі докази вже були досліджені і позиція прокурати була справедливо принциповою. Зокрема, на одному із оперативних відеозаписів задокументовано як заступниця екс-декана Н.Бондарчук, за дорученням декана, взяла кошти в матері студента начебто в якості добровільної спонсорської допомоги на заміну вікон на факультеті очолюваний О.Дуло.

Суддя О.Придачук мав нарешті завершити розгляд 9 лютого, однак переніс з технічних причин його на 14 лютого. Вже того дня він все ж завершив розгляд і пішов в нарадчу кімнату, повідомивши сторін, що оголосить прийняте рішення 15 лютого о 15:30, але потім переніс оголошення рішення   ще на півгодини. Зачекавши півгодини, о 16:00, суддя повідомив, що йому ще треба час, тому переносить оголошення на 16:30 наступного дня. 16 лютого, тобто сьогодні, шокуюче оголошення вироку все ж відбулось, але раніше, близько 15:10. За такими "часовими іграми" представники державного обвинувачення ледве встигали, не те що ЗМІ та громадськість.

Як результат – корупція «виправдана» і хабар вже не хабар через брак доказів. Чи відповідає прийняте рішення моральним засадам суспільства думаю свідома більшість погодиться, що звісно ні, а чи законне – сподіваюсь оцінить справедливо апеляційна інстанція.

Віталій Грегор

ТЕГИ : Олена Дуло

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат