Прокурорське свавілля: прокурор Закарпаття не приймає громадян та не виконує вказівки ГПУ

06.02.2018 21:11 ПОДІЇ

Сьогодні, у вівторок, 6 лютого 2018   о 12:45, я намагався потрапити до прокурора області Володимира Гаврилюка (Морди) на особистий прийом громадян, який він мав проводити кожного вівторка, згідно затвердженого графіку, але по факту – не проводить, порушуючи законодавство.

Мета мого візиту стосувалася однієї резонансної справи – з’ясувати чому прокурором В.Гаврилюком ігнорується вказівка Генеральної прокуратури України. А саме – обласний прокурор, всупереч вказівці, зазначеній в листі ГПУ від 26.01.2018 р., не повідомив мене і досі про прийняте рішення по справі щодо касаційного оскарження корупційної спроби безоплатної приватизації землі вартістю понад 6 млн.грн. під ресторанним комплексом на Слов'янській набережній, 23 в Ужгороді.

Як повідомили мені працівники державної охорони, яка забезпечує пропуск громадян в приймальню обласної прокуратури, обласний прокурор вже не приймає громадян. На уточнювальне запитання "чому не приймає, адже приймальні години ще тривають", відповіли, що їм «не докладували», але прокурор на місці. Опісля мого повторного звернення, вийшов головний спеціаліст відділу звернень прокуратури, яка відмовилась пояснювати причини відмови у прийомі прокурором, забороняла мені відеофіксацію і просто цинічно пішла геть.

Крім того, згідно свідчень інших закарпатців, така незаконна відмова в прийому громадян прокурором Закарпаття є непоодинокою, особливо в останні декілька тижнів.

Особистий прийом так і не відбувся сьогодні, в зв'язку з чим мною було викликано поліцію та зареєстроване відповідну заяву, оскільки прокурором були порушені основоположні конституційні права громадян на звернення, гарантовані ст.40 Конституції України, ст.1 Закону України «Про звернення громадян», Наказом ГПУ від 30.12.2015 №430.

Сподіваюсь ГПУ та Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, до яких додатково готуються скарги, нададуть належну правову оцінку цим грубим порушенням законодавства і притягнуть прокурора до відповідальності. Оскільки, якщо закон фактично порушує той, хто повинен наглядати за його дотриманням, то про яку законність та відновлення довіри до правоохоронних органів в нашій області може взагалі йти мова.

Громадський правозахисник Віталій Грегор

ТЕГИ : Володимир Гаврилюк

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат