Русини мають намір провести в Ужгороді диспут

admin 06.02.2018 16:30 ПОДІЇ

Однак підготовка до нього супроводжується скандалами

Зокрема, громадський активіст Іван Данацко подав до Закарпатської облради та Закарпатської ОДА запит-прохання щодо проведення 19 лютого «Диспуту з актуальних питань розвитку русинської культури, корінного населення України» у великій сесійній залі облради, яка, як написав Данацко у запиті, є територіальною власністю громади.
Однак від Закарпатської ОДА прийшов доволі креативний лист-відповідь, написаний русинською мовою. Це був саркастичний лист-відмова:

«Важений пане Йване. Русини ай українці -- йсе єден нарід і аннияких диспутув туйка внадити не требало! Зал не даме, бо занято. Там у ракаши солідна чилядь сидить. І українці-русини тоже.
Майтеся файнинько!
Директор департаменту, корінний закарпатиць, руисн-українець Я. Галас».

Після такої відмови активіст Іван Данацко надіслав листи у посольства країн-сусідів, у яких попросив допомоги, щоб вплинути на владу України щодо визнання русинів. «Нам кажуть, що ми українці, а якщо ми кажемо, що ми русини, то нам кажуть, що ми сепаратисти», написав Данацко.
Він також повідомив послів про те, що влада області буцімто відмовила в наданні приміщення для проведення Диспуту, на якому різні міжнародні експерти мають намір обговорити проблеми русинів. Данацко також запросив послів взяти участь у Диспуті, який таки повинен відбутися 19 лютого в приміщенні готелю «Ужгород» о 10.00.

admin

Коментарі :


17.02.2018 06:57 Лоці

Клоун ще тот


07.02.2018 10:23 Роман

Но скільки буде цей Данацко шут гороховий, колотити дурню. Він шо фінанси має з Кремля?


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат