Андріїв простягнув руки до психоневрологічного диспансеру

10.12.2018 13:50 ПОДІЇ

Ужгородська міськрада в черговий раз намагається ліквідувати Ужгородську міську поліклініку, а з нею і її психоневрологічне диспансерне відділення. На чергову сесію виноситься відповідний проект з “метою поліпшення якості медичного обслуговування, … збільшенню фінансової та господарської автономії”. Чия світла голова придумала такий нонсенс?

Це не перша спроба знищити заклад, який надає безкоштовні медичні послуги. Спочатку були спроби закрити психоневрологічне диспансерне відділення, перевівши його до іншої непрофільної установи. Але похід хворих з психічними розладами на виконком міськради відбив охоту в Ужгородського міського голови Богдана Андріїва взяти участь у цій афері. Тоді Ужгородський мер привселюдно пообіцяв не ліквідовувати психоневродиспансер (відео). Міськрада навіть розпочала ремонт цього відділення Ужгородської міської поліклініки.

Тоді, прикриваючись реформою медицини, міські чиновники вирішили ліквідувати цілу поліклініку. З першої спроби це не вдалося, але знову і знову влада торпедує це питання.

В той же час створення сімейної медицина Ужгорода пасе задніх в Україні. До цих пір не підписано угоду з Національною службою здоров’я України , до речі, третя хвиля підписань закінчується 17 грудня. якщо чиновники міськради не підпишуть цю угоду може статися так, що   нічим буде платити лікарям.

Замість того щоб перевести УМП у комуналтний заклад, як рекомендує МОЗ, про що пише у пояснювальній записці Начальник відділу охорони здоров’я Решетар, міськрада має намір припинити діяльність Ужгородської міської поліклініки.

Чиновники, очевидно, не розуміють, що у випадку розпочатку процедури ліквідації поліклініки втрачаються   її установчі документи (ліцензія на медичну діяльність), а також ліцензія   Ужгородської ЦМКЛ, до якої хочуть приєднати поліклініку.

В умовах воєнного стану в Україні медичні заклади Ужгорода можуть вийти з існуючого правового поля і невідомо за який час і за які кошти повернуться до нього знову.

Пацієнти Ужгородської міської поліклініки мають намір відстоювати своє право на безкоштовну медицину. Вони готові пікетувати не лише сесію міської ради, а й будинок мера Ужгорода в Сторожниці.

У випадку ліквідації УМП хворі психоневроогічного відділення обіцяють перебратися до обійстя міського голови й там вимагати реабілітації.

Адміністрація УМП направила Ужгородському міському голові вимогу відкликати проект рішення про ліквідацію Ужгородської міської поліклініки.

trubyna.org.ua

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат