На Тячівщині у Тернові відновлюють дамбу, прорив якої загрожував підтопленням

29.11.2018 14:58 ПОДІЇ

Уже другий тиждень поспіль фахівці акціонерного товариства «Карпатнафтобуд» проводять масштабні роботи по зміцненню дамби в Тернові.

Необхідність виникла після підмивання берегів річки Тересви, прорив якої спричинить неминучого підтоплення 150 дворогосподарств. Ріка нещодавно вже пошкодила 150 метрів берегу. Чергове підняття рівня води свідчить про те, що приблизно 1000-1200 людей можуть постраждати. Тому за кошти обласного бюджету та за сприяння губернатора Геннадія Москаля та депутата Закарпатської обласної ради Валерія Мурги було виготовлено проект та виділено майже 4 мільйони гривень. Відтак, фахівці вже розпочали роботи. Як запевнив головний інженер підприємства Микола Ліщинський, на сьогоднішній день всі недоліки усунуті, загрози підтоплення найбільшого села в Україні - немає.

Сьогодні відновлення дамби йде повним ходом. Завезена важка техніка, до кінція грудня ремонт та берегоукріплення буде завершено. Дотримання гарантій безпеки місцевого населення постійно контролюють голова сільської ради, депутати виконкому та обласний депутат Валерій Мурга. За роботою бригад уважно слідкують місцеві мешканці. Люди кажуть, що й не пам’ятають, коли у них проводились такі масштабні ремонтні роботи.

Нагадаємо, що нещодавно завершився капітальний ремонт автодороги районного значення «Терново – Петрушів» у Тячівському районі. Це вагомі результати, адже ситуація розпочинаючи з 2015 року в районі та селі й присілках змінилася, хоча держава переживає не найкращі часи.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат