Митники пояснили схему розмитнення автомобіля

admin 27.11.2018 12:24 ПОДІЇ

У   понеділок керівництво Закарпатської митниці провело брифінг, де розповіли пресі та протестувальникам про повернення в Україну авто на іноземній реєстрації, які виїхали на «пересічку» 25 листопада й не встигли повернутися, детальніше роз’яснили формулу розмитнення «євроблях» та розповіли про нові штрафи.

Начальник Закарпатської митниці ДФС Станіслав Балуєв підтвердив, що водії не зможуть повернутися в Україну на цих автівках без сплати митних платежів. Утім митниця зробила всі необхідні вказівки, аби людей пересадили на інші транспортні засоби.
Отже, за новими правилами, "громадяни-резиденти мають право переміщувати транспортний засіб, зареєстрований за межами України, у режимі транзиту за умови сплати грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких автомобілів на митну територію України з метою вільного обігу", — розповів чиновник.
Крім того, пояснили схему розмитнення «євроблях» згідно з новим законом на прикладі «Volkswagen Passat» 2 л дизель 2005 року випуску:
1. Базова ставка (залежно від типу двигуна), оскільки це «Volkswagen Passat» 2 л дизель, вираховується так: 75 євро × на коефіцієнт об’єму двигуна 2000 куб. см = 2 (коефіцієнт)   × на кількість повних календарних років (якщо це 2005 рік, починаємо рахувати з 2006-го до 2018-го включно), цей коефіцієнт дорівнюватиме 12 × на понижуючий коефіцієнт 0,5 (який тимчасово введено на 90 днів).
2. Формула є такою: 75 × 2 × 12 × 0,5 = приблизно 900 євро.
3. Утім, якщо будемо рахувати всі митні платежі на цей транспортний засіб, то треба мати на увазі, що є ще мито, яке становить 10% (це приблизно 200 євро), а також податок на додану вартість (митна вартість + акциз + мито). І це буде приблизно 620 євро.
4. Підсумувавши, платежі на цей транспортний засіб становитимуть прибллизно 1720 євро.
Митники додали, що вже зустрічалися з власниками євроблях і пояснили їм, що розмитнення автомобілів не є таким дорогим, як дехто переконує. Та з активістами-"пересічниками" на брифінгу митники так і не порозумілися. В ході дискусії один з них, Павло Павлов, вручив митникам Конституцію і Митний кодекс, переконуючи, що дії митників щодо пересічників незаконні.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат