Голові села Люта доводиться тримати удар

23.11.2018 22:27 ПОДІЇ

На Великоберезнянщині виник конфлікт між головою ОДА та головою РДА. Зрештою голова РДА звільнився. А протистояння було через незадовільний ремонт доріг у районі. Як виявилося, ним не було подано необхідних документів для початку ремонту.

Наразі в цьому районі в селі Люта йдуть нападки від дивних активістів на голову села, які закидають йому саме незадовільний стан дороги. І це при тому, що голова писав листи і в район, і в ОДА. На його запит навіть є відповідь Геннадія Москаля з поясненням ситуації. Через районне начальство дійсно не було розроблено документів. Тендерні процедури триватимуть мінімум місяць, а з урахуванням інших термінів для бюрократичної тяганини ремонт тут почнеться не раніше, ніж у квітні наступного року. Це пообіцяв голова ОДА.
Опозиція так
ож вимагає від голови села звіту. Як йдеться в листі до редакції «РІО» від голови села Юрія Буца, він готовий звітувати перед мешканцями села, бо роботи було виконано чимало. І мова не лише про канцелярську роботу з виданням довідок чи бюрократичних переписок із начальством. А таких листів було 497.

Сільрадою також була зроблена велика робота з оформлення документів на присвоєння почесного звання «Мати-героїня». Адже званням «Мати-героїня» було нагороджено 28 жінок села Люта, а це більше половини від усіх жінок-героїнь району.

У 2017 році були прочищені кювети, ще цього року заплановано провести ремонт вуличного освітлення, огородити та облаштувати кладовище, відремонтувати знак на початку села.

І це при тому, що доходи бюджету сільської ради є мізерними. Зокрема, у 2017 році доходи сільського бюджету становили всього 571 904 грн. Понад половина пішла на очищення кюветів. А ще ж були видатки на вуличне освітлення, на утримання сільської ради (закупівлю паливних дров, оплата за електроенергію, закупівля канцтоварів, оплата за Інтернет, на заробітну плату та відрахування заробітної плати).

Голова села вважає правильним рішення про пріоритетний ремонт дитячого садка, який перебуває в аварійному стані, а не ремонт частини дороги.

«Дорога потрібна. Дасть Бог, її відремонтують. Але варто розуміти, що дорога там, де її доглядають. Ми ж чуємо по телебаченню, як нарікають на багатотонні вантажівки, які після ремонтів тут же руйнують дорожнє полотно, бо перевищують нормативне навантаження на дорогу. А в нас хіба не так?», — запитує голова села Люта.

«Шановно громадо! Дуже часто не все правда, що вам виголошують різні рятівники. Придивіться до тих праведників, поміркуйте над тим, що вони зробили за своє життя, як вчинили раніше, чи все збігається з тим, що обіцяють, куди кличуть і чи реальні їхні обіцянки.

Я нікого не підозрюю і не звинувачую. Я нікому не суддя. Лише кажу, як краще, на мій погляд, діяти. Лише закликаю вас до мудрості, яку мали наші пращури і розбудовували село. Їм також було нелегко. Їх теж намагалися вводити в оману. Але вони рухалися за покликом свого серця», — звертається Юрій Буц до своїх односельчан.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат