Москаль: «Зараз на Закарпатті триває наймасштабніша кампанія з ремонту доріг за останні 50-60 років»

22.11.2018 14:17 ПОДІЇ

Голова ОДА зустрівся з керівництвом Держагентства автомобільних доріг України.

У четвер, 22 листопада, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль зустрівся із в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг України Славоміром Новаком. У зустрічі також взяли участь керівники департаментів та служб, які опікуються інфраструктурною галуззю в області, та представники структурних підрозділів Укравтодору.

Мета візиту посадовців на Закарпаття – ознайомитися з результатами дорожньо-ремонтних робіт за поточний рік, напрацювати спільний алгоритм дій щодо реалізації інфраструктурних проектів в умовах високогірного краю.

– Ми прийняли від вас на баланс 55 обласних і 293 районних доріг, на кожну з яких оголосили тендер, виготовили проектно-кошторисну документацію… І кожні два тижні всі голови адміністрацій звітують про хід робіт, – зазначив Геннадій Москаль. – Це наш своєрідний експеримент, який, по-перше, дав нам залучити кошти сільських бюджетів, по-друге, районні бюджети, по-третє, кошти іноземних компаній. Не можна сказати, що ми досягли 100-відсоткових результатів, але вже констатуємо, що наступного року в цьому напрямку буде працювати набагато легше. Адже ми вже маємо ПКД, пройдені експертизи і тендери…

У свою чергу, Славомір Новак відзначив, у взаємодії із Держагентством Закарпаття є чи не найактивнішим, і пожартував, що в структурі не завадило б створити відповідний спеціальний департамент.

Геннадій Москаль розповів про умови роботи у високогірній місцевості, на які погоджуються далеко не всі підрядники, побоюючись за свою техніку. Область тісно співпрацює з компаніями, які спеціалізуються на ремонті доріг, зокрема, й іноземними гігантами з Туреччини та Румунії.

– 29 листопада ми завершуємо цьогорічний сезон дорожніх робіт, однак погодні умови ще дозволяють підрядникам доробити деякі ділянки на рівнинній частині області. Наступного року, думаю, не в квітні, а в березні роботи вже продовжать. Це специфіка Закарпаття, – додав керівник краю.

Геннадій Москаль також повідомив високопосадовцям, що зараз на Закарпатті триває наймасштабніша кампанія з ремонту доріг за останні 50-60 років. Деякі ділянки автошляху капітально ремонтуються вперше.

– На момент мого призначення на цю посаду у 2015 році область мала всього чотири заводи, які забезпечували асфальтом лише ямковий ремонт доріг. Зараз таких заводів 15, і їхніх потужностей вистачає на капітальні й поточні ремонти дорожнього полотна, – наголосив голова облдержадміністрації.

Було підкреслено, що пріоритетними напрямками для області залишається ремонт доріг до туристичних об’єктів, адже ця галузь є важливою для економіки Закарпаття. Підтверджено, що протягом останніх двох років потік туристів в райони із новими дорогами збільшився у кілька разів.

Славомір Новак повідомив, що на наступний рік Урядом заплановано ще збільшити обсяг фінансування українських доріг, однак додав, що частина цих коштів піде на погашення старих боргів.

– Ще цього року Закарпаття отримає додаткові 200 мільйонів на дорожні роботи, що стало можливим за рахунок зекономлених коштів та ухвалених додаткових програм на рівні Кабінету Міністрів, – повідомив керівник Укравтодору.

Сьогодні столична делегація разом із головою облдержадміністрації та закарпатськими дорожниками має намір оглянути значну частину доріг в області – і ті, що ремонтувалися цього року, і ті, на яких тривають роботи.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат