Ужгородський аеропорт працюватиме тимчасово, поки не побудують постійний у Мукачеві...

admin 13.11.2018 19:57 ПОДІЇ

Таку думку озвчив сьогодні, 13 листопада, на зустрічі з представниками Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA) міністр інфраструктури України Володимир Омелян. У Міністерстві не розглядають аеропорт «Ужгород» як єдине рішення для Закарпаття, а аеропорт в Мукачеві був обраний як найбільш вдалий для Закарпаття.

«Закарпатський регіон відділений від України горами, тому для нас дуже важливо мати регулярні щоденні рейси з Києва до Ужгорода та інших міст. Більше того, ми розглядаємо питання аудиту EASA як аудит всієї України», — сказав Омелян.
— Я вірю, що ми знайдемо джерела фінансування для будівництва нового аеропорту у Мукачево вже у 2019-2020 році. Але ми маємо заповнити нішу вже зараз. Тому дуже важлива ваша підтримка та розуміння у прийнятті рішення словацькою стороною. Вони рефері у цьому питанні і все у їх руках. Ще раз хочу наголосити, що для нас надважливо мати тимчасовий аеропорт на декілька років, поки ми не побудуємо новий аеропорт у Закарпатському регіоні. Ми досліджували весь регіон, і аеропорт Мукачево був обраний як найбільш вдалий для цього регіону», - підкреслив Володимир Омелян.
Отримати сертифікацію EASA необхідно, аби літаки могли користуватися повітряним простором Словаччини для посадки чи зльоту літаків в Ужгороді.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат