Антикорупційне агентство викрило закарпатського псевдоактивіста

25.10.2018 12:31 ПОДІЇ

Видання журналістів, які борються проти корупції "Журналісти проти корупції" один з матеріалів присв'ятили Закарпаттю. І мова йде не про чиновників, а про... активістів

У одній із публікацій ми вже писали про затримання однієї з одіозних фігур, якого затримали під час передачі неправомірної вигоди одному з прикордонників.

Нагадаємо, що племінник відомого на Рахівщині активіста і районного депутата Миколи Кокіш-Мельника потрапив у сільця правоохоронців, коли спробував домовлятися з працівником прикордонної служби щоби безперешкодно провести контрабандний крам за кордон. Однак представник закону не спокусився на гроші. Тому інформація про спробу підкупу для просування контрабанди була вже на руках у відповідних структур.

Варто сказати, що горянин не вперше потрапив у поле зору правоохоронців. Як стало відомо з поінформованих джерел свого часу затриманий персонаж, підкинув лісівникам вбиту косулю (вірніше тільки шкіру від неї, бо м’ясо надто дефіцитне й дороге, отож його попередньо забрали). Відтак цього порушника затримали у лісі зі зброєю, після чого було відкрито кримінальне провадження.

На світ білий виплив ще один цікавий факт. Мабуть читач пам’ятає про повідомлення в соціальній мережі Фейсбук колишнього лісника Володимира, який хизувався вбитою риссю. Свого часу цього екс-лісівника звільнили з лісової структури за порушення.

Здавалося б, після цього великий патріот, активіст і районний депутат Микола Кокіш-Мельник повинен був підняти це варварство на рівні області й вимагати для браконьєра серйозного покарання. Тим більше, що до цього зобов’язував, і його статус як районного депутата так і активіста.

Але п. Микола ніде чомусь ні пари з вуст. Наче вбили не рись, а комара. Жодної публікації з цього приводу, ніяких обурень в соціальних мережах. Що трапилося? Чи то рись раптово ожила й втекла в ліс, чи, може, Микола сам у долі? Про це історія мовчить.

До того ж і справа чомусь явно «загальмувала» у правоохоронців. Знаючі люди кажуть, що донька Володимира працює в Рахівському відділенні прокуратури. Може тут і собака зарита? Схоже тому й п. Микола скромно мовчить, бо прокуратура може поцікавитися і його персоною та діяннями його родичів.

Скажімо про те, що його племінник може бути причетний до незаконного переправлення сигарет за кордон. І тоді можуть виникнути серйозні проблеми. Тому про рись краще стулити рота й тихенько мовчати.

Варто все ж згадати й дещо про минуле п. Миколи. Свого часу п. Кокіш-Мельник працював майстром лісу. У 2000 році його звільнили з роботи за систематичне невиконання без поважних причин трудових обов’язків. Не пощастило п. Миколі із навчанням у виші. У 2006 році його звільнили з 2-го курсу лісотехнічного університету України за академічну неуспішність і порушення умов контракту.

Хоча, злі язики кажуть, що балотуючись на виборах Кокіш-Мельник вказував, що в нього вища освіта. Цей факт повинні перевірити відповідні служби.

У партійному житті Миколи теж далеко не все було стабільно. Посудіть самі. Тривалий час п. Кокіш-Мельник знаходився в партії БЮТ. Навіть очолював районну організацію. Але щось йому не сподобався п. Каменяш і Микола виступив проти однопартійця за що йому довелося покинути партію. Наразі тепер Кокіш-Мельник вже в партії «Укроп». Цікаво, чи надовго?

Факт затримання рахівського молодика не на жарт насторожив «активістів» на Тячівщині, що вони одного дня зібралися на нараду в кафе «3Д». Але про ці та деякі інші факти згодом.

Антикорупційне агентство

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат