Трамінер, Розе та «Країна мрій». Олег Скрипка виготовлятиме вино на Закарпатті

12.10.2018 20:07 ПОДІЇ

Трамінер і Розе з винограду сорту Піно Нуар виготовлятиме на Закарпатті Олег Скрипка.

На виноградниках Малої Гори, що поблизу Берегова, музикант розповів про вкрай лімітовану серію вина (усього по 5 тисяч пляшок кожного виду) під назвою «Країна мрій», яку зараз готує. Музикант певен, що Закарпаття — особлива чудова частинка нашої омріяної країни: дуже цікава, колоритна і перспективна, а кліматичні умови в краї чудово підходять для вирощування винограду. Тут випадає достатня кількість опадів, тому рослини не потрібно поливати. Це, у свою чергу, впливає на якість ягід.

Олег Скрипка сам контролює збір винограду та долучається до всього технологічного процесу, хоча ним, звісно, здебільшого опікуються фахівці —технологи-винороби компанії. Скрипкове вино виготовляється у новий для виноробні спосіб — із застосуванням особливих рідкісних французьких виноградних дріжджів та без механічного чавлення винограду, тобто, з першого найкращого найціннішого соку. Так виготовляються преміальні лінійки виноробні, особливо вишукані Розе.

Вино «Країна мрій» наразі вже на стадії бродіння і ще цьогоріч буде презентоване, передовсім у Києві. Напої Олега Скрипки братимуть участь у виставках і фестивалях, музикант планує й винні вечори. Він переконаний, що вино слід правильно презентувати, адже це більше, ніж напій — це філософія, культура і мистецтво.

Авторське вино Олега Скрипки буде першим в Україні вином під іменем «зірки». У Франції своє вино виготовляє його товариш П’єр Рішар. Музикант мріє також зіграти для винограду і свого вина музику…

Олег Скрипка взявся виготовляти вино недаремно саме 2018-го — цей сезон був дуже вдалий для винограду і має всі шанси стати «вінтажним роком», себто таким, коли вдаються винятково якісні вина з перспективною стати колекційними.

Фото Евеліни Гурницької.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат