Москаль просить Кабмін передати облдержадміністрації важливі інвестиційні проекти, які провалили інш

03.10.2018 15:14 ПОДІЇ

Геннадій Москаль направив листа до Кабінету Міністрів України з проханням визначити Закарпатську ОДА розпорядником коштів для реалізації соціально важливих інвестиційних проектів, що реалізовують за рахунок держбюджету та грантових коштів.

Йдеться про проекти, які закріплені за іншими відомствами і просуваються вкрай повільно та проблематично. Так, Г. Москаль просить передати області проекти реконструкції інфраструктури міжнародних пунктів пропуску «Ужгород» і «Лужанка», які знаходяться в підпорядкуванні Державної фіскальної служби України, та проект із розбудови прикордонної дорожньої інфраструктури на українсько-угорському кордоні, яким займається Міністерство інфраструктури і Державне агентство автомобільних доріг України. Вказані проекти перетворилися на довгобуди і ледь не призвели до міжнародного скандалу через непрозоре використання коштів ЄС.

Також облдержадміністрація наполягає на передачі грантових проектів із подальшим співфінансуванням з державного бюджету, зокрема, щодо протипаводкових заходів у межиріччі річок Тиса і Тур, модернізації дорожнього зв’язку між Пряшівським краєм (Словаччина) та Закарпаттям, програми «Дороги до здорових лісів: міцні, адаптаційні, різноманітні та сталі ліси у прикордонних регіонах України та Словаччини» і щодо зменшення ризику епідемії туберкульозу на прикордонних територіях України та Польщі.

Закарпатська обласна державна адміністрація гарантує своєчасну реалізацію зазначених проектів та ефективне використання держбюджетних коштів та міжнародної технічної допомоги. Водночас, Г. Москаль просить на законодавчому рівні врегулювати питання щодо надання права облдержадміністраціям здійснювати зовнішні запозичення для реалізації таких проектів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат