Ярош: "Треба буде "завалити" Медведчуків, Вілкулів, Мураєвих, зробимо це, не задумуючись"

admin 30.09.2018 10:11 ПОДІЇ

"Був, є і буду бандерівцем": сьогодні Дмитро Ярош святкує свій День народження. На фото: Голова СБУ Василь Грицак вручив державні нагороди бойовим командирам українського добровольчого руху


Сьогодні, 30 вересня, народний депутат Дмитро Ярош святкує своє 47-річчя. Попри відсутність офіційних військових звань, його з повагою називають Провідником.

Ярош став відомим усій країні під час Революції гідності. Тоді він керував громадським рухом "Правий сектор", який брав активну участь у протистоянні з силовиками на Майдані. Снайперам тоді роздали його портрет.

Із початком війни на Донбасі сформував добровольчий корпус, який одним із перших пішов боронити українську землю.

У 2016-му покинув "Правий сектор". "Хлопці хочуть займатися революцією і політикою, хай займаються – а ми займаємося більше війною. Це наразі найголовніше наше завдання", - пояснював Ярош.

Він із побратимами почали розбудовувати Українську добровольчу армію. Хлопці постійно їздять на фронт. На Дніпропетровщині побудували новий навчальний центр із полігоном. Там проводять бойове злагодження, перепідготовку та підвищення кваліфікації особового складу, військово-патріотичне виховання молоді та вишкіл молодших командирів для підрозділів УДА.


"Ми є військово-політичним рухом, новітньою Січчю. Напевно, центральна влада дуже обережно до нас ставиться. Ми не будемо розхитувати ситуацію в державі, тому що для українського націоналіста одна з головних заповідей - "не нашкодь", як у лікарів. Ми просто воюємо за своє".

Битися з хлопцями в українській формі, під час війни з Московією - погано

Він переконаний, що українці повинні реалізувати ідеї Тараса Шевченка та Степана Бандери. "Я - був, є і буду бандерівцем. Цим горджусь! Ми, українці, можемо отримати щасливу, заможну, сильну державу тільки тоді, коли реалізуємо ідеї Тараса Шевченка та Степана Бандери. Будь-які інші доктрини або псевдоідеї - омана".

Ярош 20 років готувався до війни і закликав не вірити росіянам. Однак тоді, за його словами, "крутили пальцем" навіть побратими. Зараз каже: "Я з задоволенням би вже пішов на пенсію і писав книжки, допомагав хлопцям. Але поки йде війна, всі фронтові проблеми для мене чужді не будуть і вплоть до повернення Криму пенсії мені не передбачається. На яких посадах або без посад, то вже справа десята".

Посвідчення бійця-добровольця провідник отримав на четвертий рік війни - 1 грудня 2017-го.

"Ми, українці, за деякий час відвоюємо окупований схід, повернемо Крим та розвалимо Московську імперію. "Ядерна біта" вам, бандитам, не допоможе. Як не допомогла й СРСР. Вам, кремлівські орки, лишилося небагато. Бо за українцями правда, а отже, з нами Бог".

Попри звання народного депутата Ярош рідко з'являється у Верховній Раді. "Я пообіцяв своїм виборцям, що зроблю все, щоб не впустити війну на округ, який межує з Донецькою областю. Я чесний перед ними. На жаль, ті законопроекти, які пробуєш розробити, вносиш, практично нереально втілити в життя, тому що у мене не має ні фракції, ні депутатської групи. Так лежать тисячі законопроектів. Треба займатись тим, до чого душа лежить, і що найбільше приносить користі державі. Я сконцентрований на захисті України".

Під час виборів-2019 передбачає побачити потуги Росії вибороти собі керівні посади. "Невже хтось собі думає, що російський реванш в Україні пройде? Пане Владімір Путін, не мрійте. Вся пасіонарна частина України, незважаючи на розбіжності, демократію, сварки, об'єднана в одному: Україні як соборній і самостійній державі – бути. І якщо для того, щоб отримати нашу державність і соборність, треба буде "завалити" ваших прихвоснів Медведчуків, Вілкулів, Мураєвих і їм подібних, ми, українські патріоти, зробимо це, не задумуючись", - наголосив нардеп.

Колись (можливо скоро) державу очолить хтось інший. Аби не якась промосковська потвора. Бо знову піднімемо постання

Має особливе ставлення до олігархів: "Доки існують олігархи – держава не буде українською по суті".

Скептично ставиться до ідеї введення миротворців на Донбас: "Ми маємо усвідомити, що часто миротворці не вирішують питання, а тільки заморожують конфлікти, що Україні абсолютно не потрібно... Передусім опора має бути на свої власні сили. Відтак, ми повинні розраховувати не на миротворців, а на те, щоб український народ сам буде спроможний дати гідну відсіч".

При тому, що Ярош - захисник і воїн, він ще й люблячий тато й дідусь. Має двох доньок, сина та трьох онуків. "Сьогодні моя сім'я познайомилася з Устимом. Хлопець - супер! Козак", - написав Ярош, коли забрав молодшого онука з роддому.

Gazeta.ua щиро вітає Дмитра Яроша з Днем народження і бажає миру, Божої помочі та сил на все задумане!

Автор: Катерина КОБА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат