Закарпаття приймає Всеукраїнський форум учасників бойових дій на сході України

Прес-служба ОДА 26.08.2018 14:54 ПОДІЇ

 

У суботу, 25 серпня, в мальовничому куточку Великоберезнянщини – Стужицькому відділенні Ужанського національного природного парку – розпочався Всеукраїнський форум учасників бойових дій на сході України «Загартовані війною». Організацію заходу, що проходить на Закарпатті вже другий рік поспіль, підтримала Закарпатська обласна державна адміністрація.

Ужанський нацпарк зібрав кілька сотень воїнів-захисників з різних куточків України, інвалідів АТО, членів родин загиблих героїв. Коротка літня злива не завадила проведенню заходу, гості й учасники форуму скористалися гарною можливістю поспілкуватися в невимушеній атмосфері, згадати бойовий шлях і своїх побратимів.

– Закарпаття – найзахідніша область країни, географічно вона знаходиться найдалі від зони бойових дій на Донбасі. Однак ми, як і інші регіони, також робимо свій потужний внесок у захист суверенітету і територіальної цілісності України, – зазначив під час відкриття Форуму заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас. – Близько п’яти тисяч закарпатців є учасниками антитерористичної операції. Ці люди зі зброєю в руках стримували і стримують російську армію, іноді ціною власного життя забезпечують мир і спокій країні.

Я.Галас, котрий у розпал бойових дій на сході працював разом із Геннадієм Москалем на Луганщині, привітав присутніх із Днем Незалежності України, який міг і не відбутися без звитяги наших воїнів-захисників.

– Я хотів би згадати той бойовий дух, почуття ліктя і взаємовиручки, які постійно бачив серед наших військових. Той, хто побував там і відчув це на собі, ніколи не забуде ці почуття, – наголосив заступник голови ОДА. – Тому зараз мені хочеться побажати всім, щоб почуття взаємозалежності і взаємодопомоги, які ви відчули в зоні бойових дій, залишалося і в мирний час, на мирних територіях. Адже чим би кожен із нас не займався зараз, усі ми взаємозалежні один від одного, і в нас одна країна, яку ми разом розбудовуємо!

Почесним гостем Форуму став голова «Української асоціації інвалідів АТО» Сергій Тріскач, котрий нагородив військовослужбовців відзнаками «За оборону шахти «Бутівка» та «За оборону рідної землі». На превеликий жаль, частину відзнак було присвоєно посмертно.

– Україна – велика держава, а українці – славетна нація. Ми маємо історію, яка доводить, що ми ніколи не були агресорами і не хотіли війни, – підкреслив С.Тріскач. – В умовах, коли ми чітко побачили і усвідомили свого ворога, нам важливо об′єднуватися і спільно боронити рідну землю. Адже якщо серед нас множитимуться чвари, втрачатиме і Україна, і кожен з українців!

Впродовж заходу вже пройшов ветеранський велозабіг за маршрутом «Ужгород – Стужиця», а попереду, за задумом організаторів, відбудуться товариський турнір з волейболу, змагання з перетягування канату та штовхання гирі. Культурна програма дводенного Форуму передбачає відвідини тисячолітніх дубів, екскурсію до місця падіння метеорита «Княгиня», творчі виступи закарпатських артистів.

Прес-служба ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат