Загинув "Ольха" – командир роти 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади

admin 23.08.2018 16:33 ПОДІЇ

 

Під час ворожого обстрілу на Сході України загинув командир роти 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади

У четвер (23.08) у Донецькій області на лінії вогню героїчно загинув командир гірсько-штурмової роти 15-го батальйону 128 гірсько-піхотної бригади старший лейтенант Георгій Ольховський. У січні цього року Георгію виповнилося 29 років, дома в нього залишилися дружина і син. Г.Ольховський загинув близько 2-ї години ночі під час ворожого обстрілу опорного пункту, він віддав своє життя за суверенітет і територіальну цілісність України.

Закарпатська обласна державна адміністрацію глибоко сумує з приводу загибелі героя і висловлює щирі співчуття його рідним і близьким.


http://moskal.in.ua

+++++++++++

ООС: У 5-годинному бою загинуло 4, поранено 7 військових
35054 ПЕРЕГЛЯДИ   18
Четвер, 23 серпня 2018, 14:01
1511 0 0


Внаслідок бойового зіткнення біля Кримського у четвер загинуло четверо українських військовослужбовців, ще семеро отримали поранення різних ступенів. Крім того, внаслідок ворожого обстрілу загинув ще один військовий.

Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

За його словами, близько 06.00 під прикриттям артилерії та мінометного вогню противник наблизився до передових позицій однієї з механізованих бригад в районі н.п. Кримське та здійснив спробу захоплення спостережних постів вздовж Бахмутської траси.

Командуванням бригади для відсічі нападу було застосовано резерви та нанесено вогневе ураження, внаслідок чого атака противника була відбита.

Гуцуляк уточнив, що бій тривав 5 годин.

"Під час бою російсько-окупаційні війська здійснили понад 30 пострілів з артилерії калібру 122 мм, випустили понад 60 мін калібру 120 мм та 60 — калібру 82 мм. Вели активні обстріли з озброєння БМП та гранатометів різних типів", - сказав він.

Українські захисники застосовували озброєння БМП та гранатомети.

Загалом з опівночі станом на 13.00 четверга по оборонних позиціях підрозділів Об’єднаних сил зафіксовано вже 12 прицільних ворожих обстрілів.

Російсько-окупаційні війська застосовували різні зразки озброєння, в тому числі й важке.

Так, з 05.25, протягом понад двох годин окупанти випустили 35 мін калібру 120 мм по захисниках Кримського.

"У цей же час відбувся обстріл з артилерії калібру 122 мм по захисниках Новотошківського. Ворог здійснив 11 пострілів. Пізніше, близько 07.00 російські окупанти здійснили ще 20 пострілів з артилерії калібру 122 мм поблизу Новотошківського та випустили декілька мін 120-го калібру", - повідомив речник Міноборони.

Окрім цього, з гранатометів та великокаліберних кулеметів окупанти вели прицільні обстріли захисників н.п. Північне, Старогнатівка, Водяне, Лебединське та Широкине, Піски, Красногорівка.

Разом з тим, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що у четвер під час ворожого обстрілу на Сході України загинув командир роти 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади старший лейтенант Георгій Ольховський.

"Ольховський загинув близько 2-ї години ночі під час ворожого обстрілу опорного пункту", - йдеться на сайті Москаля.

Водночас президент Петро Порошенко під час виступу в четвер повідомив, що внаслідок бойового зіткнення 8 бойовиків було вбито, 11 поранено.

Він підтвердив, що атаку бойовиків було відбито, лінію зіткнення повністю відновлено.

Українська правда

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат