Москаль: «Заява прес-служби Генпрокуратури про подвійне громадянство голови Виноградівської РДА – бр

03.08.2018 12:39 ПОДІЇ

– Твердження прес-служби Генеральної прокуратури України про те, що в ході обшуку у голови Виноградівської райдержадміністрації Михайла Русанюка вилучено «паспорт громадянина Угорщини, що свідчить про подвійне громадянство останнього» – брехня, – заявляє Геннадій Москаль.

– Насправді це не паспорт громадянина Угорщини, а посвідчення закордонного угорця, яке з 2001 року видається консульськими установами Угорщини етнічним угорцям та їхнім родичам, що проживають за межами Угорщини в багатьох країнах (у тому числі в Україні). Посвідчення закордонного угорця дає певні пільги, наприклад, безкоштовно відвідувати музеї чи бібліотеки, а також невелику знижку на проїзд у громадському транспорті Угорщини (не більше чотирьох разів на рік). Головна мета, з якою закарпатці масово зверталися за посвідченнями закордонного угорця, – це можливість отримання за спрощеною процедурою угорської (шенгенської) візи й так званої «малої візи» для прикордонного руху між Україною й Угорщиною. Аналогічні посвідчення видають й інші європейські країни, наприклад, Польща (Карта поляка) та Словаччина (Посвідчення закордонного словака). До речі, Україна також видає представникам своєї діаспори та їхнім родичам Посвідчення закордонного українця, яке затверджене постановою Кабміну № 1531 від 17.11.2004р. Воно має форму книжечки з твердою обкладинкою, надписом «Україна» і зображенням тризуба, номер, серію і зовні схоже на паспорт. Але називати посвідчення паспортом і вказувати, що воно свідчить про подвійне громадянство – це верх непрофесіоналізму. Генеральній прокуратурі слід уважніше ставитися до підбору кадрів для своєї прес-служби, щоб вона не вводила в оману громадян недостовірними заявами.

Нагадаємо, що вчора Закарпатська обласна державна адміністрація поширила заяву, якою розцінює події у Виноградові з «викриттям» голови Виноградівської райдержадміністрації Михайла Русанюка на хабарі як грубу, безграмотну й дешеву провокацію співробітників управління захисту економіки, які з правоохоронного давно перетворилися на правоПОхоронний орган.

Голова ОДА Москаль називає провокацією «викриття» голови Виноградівської РДА у хабарництві

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат