Сесія Закарпатської облради: Нудно і не продуктивно

27.07.2018 01:29 ПОДІЇ

В Ужгороді відбулося чергове засідання сесії Закарпатської облради.

Нічого цікавого і не передбачалося, хоча настрій у депутатів був хороший, бо пиляли бюджет на свої округи.

Почалося все традиційно: спочатку співали гімн і чомусь більшість депутатів трималися не за серце, а за підшлункову. Потім відразу йшли дві антагоністичні акції: пом'янули загиблих і привітали іменинників. При   цьому ювілярам давали "Відзнаки за активну депутатську діяльність, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток краю, високий професіоналізм, сумлінну працю. Тобто, можна на сесії не ходити і нічого для краю не зробити, а достатньо мати круглу дату і автоматично стаєш "активним і патріотичним".

Далі голова облради Михайло Рівіс оголосив про призначення журналіста Ярослава Галаса заступником голови ОДА з гуманітарних питань та про призначення на посаду керівника Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса Олега Кисіля.

Потім пішов нудний звіт голови облради про те, куди він їздив і з ким зустрічався, а все це подавалося під соусом архіважливості для Закарпаття.

Далі поступили пропозиції внести на розгляд сесії ряд термінових питань, які в порядок денний включені не були. Василь Скрип говорив про необхідність терміново прийняти питання про надання станції переливання крові замороженої плазми, Андрій Андріїв просив розглянути звернення облради щодо встановлення зелених тарифів на вироблення електрики зі сміття, Петро Грицик просив шкільні автобуси для гірських сіл, а Геннадій Москаль просив щоб області віддали законні 50% з перевиконання надходження митних зборів на ремонт доріг, бо за перші півроку ми в бюджет із митниці перерахували вже 2,7 млрд. грн, а гроші на ремонт доріг не дають. Ну заодно і вирішили поставити на розгляд звернення щодо розмитнення автомобілів. На прохання "євробляхерів" рада просить встановити розмір розмитнення автомобіля на рівні 10% від його вартості.

Потім були запити, які стосувалися виключно практичних питань - якісь гроші на ремонти, на двері, на вікна і на мамину маму. Гроші потрібні всім і на все. Але зазвичай у бюджеті на всіх і на все не вистачає, тому більшість запитів робляться завідомо в холосту.

Цікаво було спостерігати, як депутати ділили бюджет. Є бюджетні перевиконання і зайві гроші діляться на якісь потреби. Як і вносяться зміни до програм. Цього разу все всіх задовольнило. "Сьогодні кожен депутат обласної ради має трошки чим похвалитися, бо напевно вперше, при розподілі обласного бюджету враховані пропозиції всіх, цифри не захмарні, але одиниця завжди більше ніж 0", - написав у "Фейсбук" з цього приводу депутат Андрій Шекета.  

Депутати також затвердили художнього керівника комунального закладу «Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Юрія – Августина та Євгена Шерегіїв» Закарпатської обласної ради, яким повторно став Марюхнич Василь Васильович.

Потім пакетом позатверджували програми і почали роздавати надра та майно. Дісталося не всім. Хтось погано кланявся, або як це перефразовують депутати - "відправили на довивчення".

Ну а потім почалося прийняття звернень до центральних органів влади. таких звернень було 12. Якби хтось вів статистику, як центральна влада реагує на такі звернення, то, напевно, 90% з цих звернень просто ігноруються. Але приймати звернення потрібно, щоб люди не казали, що обласна влада нічого не робить для вирішення тих чи інших питань.

Потім голова облради натякнув, що наступне засідання аж 27 вересня і депутати з думкою про відпочинок на курортах знову потримали руку в районі підшлункових залоз під гімн України і розбіглися.

prozak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат