Міні-ГЕС на Латориці: Все буде вирішувати громада

20.01.2018 14:32 ПОДІЇ

Як ми повідомляли, в Мукачеві тривають протести проти будівництва міні-ГЕС на Латориці. Така ініціатива неодноразово з’являлася останнім часом з боку мукачівської влади, однак зустріла гострий спротив із боку населення та обласного керівництва.

Голова області наголосив, що «Мукачево одне з най­вразливіших міст Закарпаття щодо можливих підтоплень, це показав і катастрофічний паводок 1998 року, коли в місті були зруйновані сотні будинків, і катастрофічний паводок 2001 року, і навіть останній паводок у грудні минулого року. Тому не може бути навіть мови про будівництво на Латориці в межах міста міні-гідроелектростанцій, які штучно піднімуть рівень води й перешкоджатимуть швидкому проходженню паводкових хвиль». «Якщо мукачівська влада неспроможна захистити містян від міні-ГЕС із усіма наслідками, то це зробить обласна держадміністрація. У разі прийняття рішення про дозвіл на будівництво міні-ГЕС, воно буде оскаржене й скасоване в судовому порядку», — додав голова ОДА.

З огляду на ці обставини, влада Мукачева вирішила пригальмувати процес лобіювання проекту з міні-ГЕС та ініціює прийняття положення про громадські слухання. Після ухвалення цього положення, буде оголошено про повторні слухання щодо міні-ГЕС. А вже після повторних слухань міський голова ініціюватиме проведення плебісциту з цього питання.

«Все залежатиме виключно від думки громади — як мешканці Мукачева вирішать, так і буде прийнято рішення: або надати дозвіл на будівництво, або ні. Наголошую: все вирішуватиме виключно громада Мукачева», — констатував міський голова.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат