Коли перегнули палку

29.06.2018 16:16 ПОДІЇ

Найскандальніша новина тижня стосувалася розгрому табору закарпатських ромів під Львовом. Наших ромів останнім часом ганяють по всій Україні. Але цього разу сталася трагедія — один ром загинув від ножових поранень. Цим випадком обурилися європейські правозахисні структури. Скандал набув міжнародного масштабу.


Саме через це і виникло питання, чи не була це провокація. Адже раніше націоналістичні групи просто виконували функцію правоохоронців та комунальників і до насилля не доходило. Приміром, у Голосіївському парку Києва закарпатські роми стали табором і кияни почали скаржитися поліції, що тепер у парку неможливо гуляти. Поліція ці скарги ігнорувала, тому група націоналістів вичистила цей табір.

А у Львові сталося вбивство. Поліція затримала нападників і ними виявилися… школярі. І вони навіть були організовані в групу, а от ця група мала таку ж назву, як деякі групи в Росії. Саме тому вже правоохоронці переконують, що у цьому випадку напад на ромів був спровокований росіянами, щоб опустити Україну в очах міжнародної спільноти.

Але виникає інше питання: чому все-таки у нас така нетерпимість до ромів? Як їх соціалі­зувати? Їм ніхто не забороняє вчитися, але більшість із ромів дітей не віддають у школи, бо набагато вигідніше десь щось вкрасти чи вижебрати. Та навіть більше, у день вбивства закарпатського рома в стрічці новин були повідомлення про те, що у Звенигородці ром зґвалтував на кладовищі 17-річну дівчину, троє ромок у Києві вкрали в іноземки 3 тисячі доларів і навіть така побутова інформація: в ужгородському мікрорайоні Шахта роми палили мотлох і ледь не спалили сусідні будинки. І відразу всі ці три інформації викликали зворотний ефект.

Тут вихід один: влада та поліція повинна ставитися до всіх однаково і перед законом повинні бути рівними всі. Для цього ми і маємо Конституцію і святкуємо її ухвалення аж чотири дні. Зі святом!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат