Троє жителів області отримали найвищу відзнаку облдержадміністрації «За заслуги перед Закарпаттям»

Прес-служба ОДА 27.06.2018 15:41 ПОДІЇ

Дев’ятеро краян отримали високі державні нагороди та троє – найвищу відзнаку облдержадміністрації «За заслуги перед Закарпаттям». Церемонія нагородження відбулась напередодні відзначення Дня Конституції України, 27 червня, в камінній залі ОДА.

За вагомий особистий внесок   у становлення і розбудову української держави, значну   громадську діяльність, активну життєву позицію та в зв’язку з 90-річчям від дня народження почесною відзнакою «За заслуги перед Закарпаттям» відзначено голову Закарпатської крайової організації Всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих Івана Коршинського.   Його після війни сталінський режим за патріотизм до України і так звану «антирадянську діяльність» як «ворога народу» засудив до виправно-трудових таборів. Всупереч пережитим страхіттям, І. Коршинський зберіг в собі ясність розуму та любов до України, став чудовим медиком та визначним політичним діячем (був народним депутатом України). Незважаючи на вік, він і нині бере активну участь у суспільному житті області і країни.

Найвищу відзнаку облдержадміністрації отримав і юний мешканець Закарпаття Валентин Фречка (на фото) – випускник школи с. Сокирниця Хустського району, котрий отримав золоту медаль на Олімпіаді юних геніїв у Нью-Йорку (США) за те, що винайшов спосіб виготовляти папір із опалого листя.

Нагороду «За заслуги перед Закарпаттям» вручено і начальнику управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області Роману Гудаку. Саме він разом із своїми підлеглими займається рятувальними операціями та ліквідацією наслідків стихійних лих, які дедалі частіше накривають Закарпаття.

Відповідно до Указу Президента України, почесне звання «Заслужений лікар України» отримали директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Володимир Маркович та заступник головного лікаря Закарпатської обласної клінічної стоматологічної поліклініки Роман Маляр.

Почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства» присвоєно директору департаменту агропромислового розвитку Закарпатської ОДА Юрію Лесьо. Відзнаку до почесного звання «Заслужений економіст України» отримала професор кафедри економіки УжНУ Наталія Кубіній. Ще один представник найбільшого вишу області – завідувач кафедри технології машинобудування інженерно-технічного факультету Юрій Жигуц за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки удостоєний звання «Заслужений винахідник України». Директору Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернат з поглибленим вивченням окремих предметів Олені Іщенко вручено відзнаку до почесного звання «Заслужений працівник освіти України».

Голова Берегівської ОДА Іштван Петрушка, згідно з Указом президента України, нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.   Керівник району – угорець за національністю, водночас є бездоганним патріотом України. Найвища президентська нагорода – свідчення того, що всі спроби третьої сторони розсварити угорців та українців приречені на провал, вони ще більше згуртовують закарпатців. Орденом «За заслуги» ІІІ ступеню цього дня нагороджений і голова Свалявської районної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Михайло Сарканич.

Грамотою Національного агентства України з питань державної служби відзначено керівника апарату Рахівської РДА Олену Вайнагій з нагоди 100-річчя державної служби в Україні.

Прес-служба ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат