Голова Закарпатської облради зустрівся з чеським гетьманом

За інф. прес-служби Закарпатської облради 28.05.2018 19:01 ПОДІЇ

Голова Закарпатської облради Михайло Рівіс, перебуваючи в Чехії, зустрівся з гетьманом Устецького краю Олдржихом Бубенічеком.

Михайло Рівіс сказав, що з усіх країн Євросоюзу найбільше допомагає Закарпаттю Угорщина та Чехія, до складу яких свого часу входила наша область. Говорили також про освіту, обмін студентів УжНУ та чеського вишу Яна Євангеліста Пуркинє Усті над Лабем.

Рівіс сказав, що Чехія у рамках регіонального співробітництва надає фінансову допомогу самоврядним громадам Закарпаття. Завдяки цьому проведена реконструкція дитячих садочків, шкіл, бібліотек, медичних установ і т. д.

Бубенічек показав Рівісу колекцію подарункових речей від високоповажних гостей з різних країн світу та запросив очільника облради взяти участь у міжрегіональному форумі Устецького краю.

***

Також у Усті над Лабем відбувся перший міжрегіональний форум, організатором якого виступила чеська Регіональна торгова палата.

Відкривали зібрання Бубенічек та Рівіс.

Рівіс розповів на форумі, чим привабливе для інвесторів Закарпаття: "Туристичні пропозиції включають природні надбання: гірські річки та озера, багаті мінеральні джерела. За рік Закарпаття відвідало понад два мільйони людей. Тож, вкладені інвестиції в розвиток туризму згодом повернуться інвестору у вигідному грошовому еквіваленті".

За інф. прес-служби Закарпатської облради

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат