Москаль: Карний розшук – «собача» робота, але хто її пройшов, став «матьорим» мєнтом

15.04.2018 22:02 ПОДІЇ

Голова Закарпатської ОДА вітає з Днем карного розшуку.

Сьогодні 99 років із дня створення карного розшуку, і особисто я вважаю цю дату й своїм святом. Перша моя посада в міліції – інспектор карного розшуку Ленінського РВВС у м.Чернівці. Я прийшов туди в 1975 році після закінчення Спеціальної середньої школи міліції у Львові. На фото видно, як інспектор Москаль тоді виглядав – молодий симпатичний лейтенант із шевелюрою )))

Мені пощастило пропрацювати в системі карного розшуку аж до 1995-го, поки не призначили начальником УМВС у Закарпатській області. І досі пам’ятаю перший злочин, який розкрив.

1975-й, Чернівці. У готелі «Київ» обікрали постояльця – сусід по номеру витягнув із чемодана велику суму грошей і втік. Тоді в готель заселяли виключно по паспортах, але швидко з’ясувалося, що злодій використав украдений у Молдавії паспорт. Потерпілий дав його прикмети, і я поїхав на авто- й залізничний вокзали. Там злочинця й знайшов, він уже купив квиток і сідав на поїзд. Узяв його сам – без напарників і зброї – і на таксі привіз у райвідділ міліції. Злодій був настільки спантеличений і наляканий, що сам за таксі й розрахувався ))

За розкриття цього злочину мені вручили премію – 30 радянських рублів. Для порівняння – місячна зарплата інспектора райвідділу міліції тоді була 111 рублів.

Карний розшук – це найважча, можна сказати, «собача» робота в системі МВС. Але той, хто її пройшов, став справжнім, «матьорим» правоохоронцем – безстрашним мєнтом, якого боялася й поважала вся кримінальна шваль. Це справжня еліта правоохоронної системи.
Сищик ніколи не буває колишнім, і це твердження цілком можна застосувати й до мене.

Зі святом дорогі колеги, з Днем карного розшуку!

Геннадій Москаль

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат