Гідні умови праці поважних колег – запорука в роботі Брустурянського лісомисливгоспу (ФОТО)

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 22.02.2017 16:31 ПОДІЇ

 

Лісівник - одна, напевно, з романтичних професій. Будиночок в лісі, свіже повітря, круглий рік спілкування з природою ...

Але насправді робота працівників лісової галузі доволі складна, важка та небезпечна. Особливо коли в останній час у засобах масової інформації ширяться новини про напади на працівників лісової галузі крадіїв лісу та браконьєрів.

На Закарпатті лісівники в особливій повазі ще з часів перших поселень. Ця професія успадкована від діда-прадіда і важлива тим, що це чи не єдина професія, яка дає можливість людям підтримувати екологічний баланс і милуватися дивовижними пейзажами, які не вдасться приховати людському оку. Лісівництво вкорінилося на багато століть, як карпатські ніжні модрини, сильні дуби, царські кедри та сонячні ясені.

У глибинці Тячівського району серед лісу за 18 кілометрів від адмінбудівлі лісомисливгоспу розмістилася контора Турбатського лісництва. У віданні лісничого площа 7493 га. Під особливим контролем лісівників заказник державного значення «Гладинський», яка має площу 130 га, знаходиться на території лісництва. Він був створений у 1974 р. Це єдине місце зростання ялини та ялиці резонансної віком 300-400 років на кам’янистих розсипах.

На його території переважно росте ялина, ялиця, бук, клен, явір. Основна діяльність лісників підрозділу – це оновлення лісових насаджень, заготівля деревини, захист лісу від шкідників та браконьєрів, а також туризм та рекреація. Впродовж кількох років Турбатське лісництво є лідером за результативністю у роботі на підприємстві. Вже понад 10 років лісництвом керує нащадок славнозвісного лісоруба Івана Чуси - Дмитро Дмитрович.

Знаючи роботу лісівників не на словах, Дмитро Чуса разом із керівником Брустурянського лісомисливгоспу Михайлом Бігуном вирішили реконструювати гуртожиток для колег, який після капітального ремонту презентували також керівництву Закарпатського ОУЛМГ, директорам лісгоспів Закарпаття й представникам медіа-спільноти.

- Для нас важливо не тільки заліснювати Закарпаття, розбудовувати лісові дороги та заготовляти деревину, а й створювати комфортні умови для проживання працівників і членів їх сімей, - сказав під час урочистої церемонії відкриття Валерій Мурга. - Для будь-якої галузі головна цінність - люди. І співробітники Брустурянського ЛМГ повинні не тільки отримувати гідну заробітну плату і працювати в хороших умовах, а й поза виробництва умови їх життя повинні бути сучасними й затишними. Вдячний за ініціативу та якісно зроблену роботу - Брустурянський лісомисливгосп отримав гідний подарунок, який допоможе підвищити привабливість професії лісівників.

Двоповерховий гуртожиток зроблений повністю з екологічно чистої деревини й після оновлення він отримав друге життя. Це просторі кімнати, які більше схожі на затишний куточок, простора кухня, ванна кімната. Оснащений він технікою і меблями: диванами, ліжками, шафами та м'якими килимами з натуральної вовни.

Ремонт двоповерхового гуртожитку обійшовся Брустурянському лісомисливгоспу в 139 тисяч гривень.

Зовсім скоро його будуть заселяти. Першими на оглядини свого майбутнього житла запросили молодих фахівців лісового господарства, які і поділилися своїми враженнями від побаченого:

- Після закінчення Хустського лісотехнічного коледжу, а запрошення директора Брустурянського лісомисливгоспу прибув працювати. Жив на зйомній квартирі, добиратися, навіть попри організований довіз на робоче місце, складно. Особливо взимку. Заселення чекаю з нетерпінням. Комфортний гуртожиток, красива історична будівля, теплі кімнати й гідна оплата праці, чого ще бажати? Напевно, тільки власного житла, яке у мене обов'язково коли-небудь будe, - повідав Михайло, майстер лісу Брустурянського ЛМГ.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

ТЕГИ : ліс

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат