"Укрпошта" підвищує на 50% тарифи на доставку періодики

admin 19.02.2017 17:55 ПОДІЇ

Ці тарифи пропонуються видавцям для передплатної кампанії на 2-ге півріччя 2017 року

Державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" ініціює підвищення тарифів на доставку друкованих видань від 53,8% для регіональних до 65,5% для загальнодержавних видань. Про це йдеться в презентації "Укрпошти", представленої видавцям на нараді в п'ятницю, передають Українські Новини.

Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський зазначив, що зараз підприємство доставляє друковані видання за збитковою ціною.

"За 5 років роботи ми субсидували періодичні видання на суму 500 млн гривень. Це дельта між собівартістю і тим, що ми отримуємо за доставку", - зазначив Смілянський.

Згідно з матеріалами презентації, за доставку із підписки 1 періодичного друкованого видання з передоплатою в базовому форматі А4 на 8 шпальт).

"Загалом, наша предоплатна кампанія з 2016 на 2017 рік зараз тягне на 149 млн гривень збитків для "Укрпошти". Ті тарифи, які ми пропонуємо, дозволяють компенсувати з цих 149 млн приблизно 50 млн. Тобто 100 млн гривень збитків залишаються на грудях "Укрпошти", - заявив перший заступник директора "Укрпошти" з фінансових питань Олександр Чернявський.

Він зазначив, що ці пропозиції щодо тарифів вже в понеділок будуть представлені на розгляд Міністерства інфраструктури і "Укрпошта" зробить все можливе для їх якнайшвидшого розгляду та затвердження усіма компетентними органами, в тому числі профільними профспілковими організаціями та Міністерством юстиції.

За його словами, ці тарифи пропонуються видавцям для передплатної кампанії на 2-ге півріччя 2017 року, яка стартує у квітні.

Чернявський наголосив, що реальність вимагає підвищення тарифів також і на універсальні поштові послуги (відправлення кореспонденції і листів) в середньому на 67,7% і це підвищення також вже обговорюється в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

Як повідомляли Українські Новини, щоб не віддавати газетам гроші за передплату "Укрпошта" вирішила збільшити тарифи на доставку періодики.

Раніше повідомлялося, що державне підприємство "Укрпошта" блокує діяльність національних і місцевих газет, не перераховуючи їм належні кошти за проведену підписку на 2017 рік.

Українські новини

++++++++++++++++++++++++++

ДО РЕЧІ про пана Смілянського і його апетити:


Менеджери "Укрпошти" вважають, що вже окупили свої зарплати в 300 тис. грн.

Зустріч проходила на вимогу Національної спілки журналістів для розгляду питання заборгованності пошти перед редакціями за передплати читачами видань.

Зокрема, шеф-редактор житомирського видання "Ехо" Володимир Яцкевич попросив уточнити, чому у нинішнього гендиректора "Укрпошти" зарплата становить більш ніж 300 тис. грн, а у пересічних листонош на Житомирщині - ледь доходить до 700 грн.

"Чому у вашого директора (Глава" Укрпошти "Ігор Смілянський, - ред.) зарплата в 10 разів більше ніж у Президента України? Це (Укрпошта, - ред.) - Державне підприємство. Я не розумію ...", - констатував редактор видання "Ехо" Яцкевич.

На питання журналіста відповів один з топ-менеджерів "Укрпошти" Олександр Чернявський, який був гранично стислим:

"Я вважаю, що я і Смілянський з'явилися тут з певною метою і окупили свою тут появу вже в рази! Повірте, в рази!", - зазначив заступник генерального директора "Укрпошти" Олександр Чернявський.

При цьому, згідно з розшифровки діалогу, Чернявський постійно підкреслював, що попереднє керівництво при зарплатах в 7 тис. грн. займалося крадіжками і вело державного поштового монополіста до розвалу.

"Знаєте, я заробляю тут в п'ять разів менше, ніж заробляв до цього: в "Інтерпайпі", в "Укртелекомі". Чому це має бути по-іншому?", - підкреслив Чернявський.

І при цьому, на останок редактору житомирської видання "Ехо", який поставив питання про сотні тисяч в зарплатних відомостях, він додав: "А шо такого? Тут же питання таке. Дешевше ви менеджера рівня Смілянського, умовно, не знайдете. Який, мало того, що в взагалі-то довів на своїх попередніх завданнях, що він на щось здатний, так він ще, гад, і не краде! Він ще і не краде ...".

Як повідомляли Українські Новини, Державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" має намір погасити заборгованість перед друкованими виданнями до кінця березня - перші тижні квітня 2017 року. Про це журналістам повідомив на конференції в Міністерстві інфраструктури генеральний директор "Укрпошти"   Ігор Смілянський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що державне підприємство "Укрпошта" блокує діяльність національних і місцевих газет, не перераховуючи їм належні кошти за проведену передплату на 2017 рік.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат