10 причин відвідати XIV Міжнародний фестиваль вина на Берегівщині

admin 15.02.2017 09:52 ПОДІЇ

Бо це унікальний в Україні фестиваль вишуканих європейських традицій, вина та гастрономії.


Десять причин, чому ви повинні відвідати XIV Міжнародний фестиваль вина на Берегівщині 3-5 березня 2017 року.

1. Закарпатське виноградарство та виноробство має восьмисотрічну традицію. Берегівщина – це історичний винний регіон, у якому розташовані та до нині збереглися більшість високоякісних виноградних плантацій з рідкісними і старовинними сортами сонячної ягоди.

2. За 25 років минулого століття Лицарський орден виноробів Берегівщини, створення якого стало можливим за часи незалежності України, провів успішну роботу для відродження особливих для нашого регіону сортів винограду, популяризації та натуралізації процедури якісного традиційного домашнього виноробства, поширення культури споживання вина та європейської винної етики.

3. Заходи, які організовані Берегівським Лицарським орденом імені Святого Венцела, захоплюють тисячі відвідувачів. Завдяки їм вдалося відновити звичаї, які служать збереженню традицій місцевих виноробів і є достатньо видовищними.

4. Відвідувачі XIV Міжнародного фестивалю вина на Берегівщині матимуть змогу отримати незабутні враження під час маршу лицарів вина та фрейлін, які прийматимуть присягу у нових винних лицарів та проводитимуть для них випробування. Гості фестивалю зможуть спостерігати за кращими місцевими та обласними художніми колективами та їх театралізованими виступами про збирання врожаю винограду і народження сонячного п’янкого напою.

5. Усією Європою формується та поширюється хвиля нової системи цінностей. Кількість вимогливих споживачів вина росте, тому розумітися на винах стає престижно. Цінуються знання винної етики та енотерапії. Уміння оцінити добре вино – це ознака зрілості людини, її високої культури, тому що добре вино так само вражає, як цікава книга, красива картина, гарна музика чи скульптура. Цей напій надихав багатьох поетів, письменників, художників на створення шедеврів і сам був неодноразово оспіваний в їх творіннях. Власне, під час фестивалю та поза ним на Берегівщині, можна познайомитися із цим захоплюючим світом ближче.

6. Під час смакування вина та спілкування з виноробами гості фестивалю мають змогу отримати велику кількість інформації про цей благородний напій, його корисні властивості і позитивний вплив на організм людини, а також про вдячність Богу та природі за цей чудовий подарунок.

7. Ми запрошуємо вас на винний фестиваль, як у подорож-знайомство з винами Берегівського виноробного краю, щоб відчути різноманітність відтінків аромату, кольору і смаку, а найголовніше – відкрити для себе таємниці виноробства, розширити поняття про вино, про його склад, властивості та користь. А повернувшись додому з винного фестивалю із найкращим вином, яке вам посмакувало, чудово буде в компанії однодумців, в колі сім’ї або друзів, пригостивши їх келихом смачного вина, - розповідати про враження від винного дійства та феєрії смаків, які переповнюватимуть вас.

8. Щоб отримати загальну картину про багатовікову виноробну діяльність місцевості, обов’язково відвідайте Берегівський музей, де розкриють вам секрети Берегівського винного краю як одного із головних історичних та популярних в Центральній та Східній Європі виноградних регіонів та де ви почуєте цікаву розповідь про традиційні процеси вирощування та переробки винограду, оглянете старовинні засоби та реманент необхідні для цих процесів.

9. Берегівський фестиваль вина - це прекрасна можливість встановити нові дружні відносини з виноробами, які в майбутньому надихнуть вас знову відвідати цей чудовий край, багатий та унікальний своїми термальними басейнами, дадуть можливість поласувати різними смаколиками традиційної угорської кухні в поєднанні зі смачним закарпатським виноградом та вином.

10. Не важливо скільки вам років, не важливо молоді ви чи похилого віку, пам’ятайте одну важливу життєву правду: “життя надто коротке , щоб пити погане вино”.

Відвідайте 3-5 березня 2017 року Берегівський фестиваль вина і особисто переконайтесь в реальності вище сказаного. Вина Берегівщини «говорять» мовою винограду та мовою душі, знову і знову викликають бажання повторити приємні миттєвості стосунків Вина з Людиною. Ці вина творять чудеса. Спробуйте їх і ви переконаєтесь, що натхнення ще живе у Вас!

Елемир Ковач, літописець ордену Святого Венцела.

http://goloskarpat.info

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат