В Мукачеві офіційно залишаються вулиці Бандери та Шухевича

20.12.2017 00:29 ПОДІЇ

Мукачівська міськрада остаточно програла суд від Москаля – вулиці Бандери та Шухевича офіційно закріплені в Єдиних інформаційних системах України.

Львівський апеляційний адміністративний суд своєю ухвалою залишив без задоволення апеляційну скаргу Мукачівської міськради на постанову Мукачівського міськрайонного суду від 7 вересня цього року про перейменування вулиць. Ніхто з представників міськради на суд не з’явився, ухвала набула законної сили.

Нагадаємо, що в квітні 2016р. Геннадій Москаль у рамках закону «про декомунізацію» своїм розпорядженням перейменував у Мукачеві вулиці Ярослава Галана (комуністичний публіцист) та Івана Туряниці (секретар Закарпатського обкому КП(б)У, член ЦК Компартії України) на вулиці Героїв України Степана Бандери та Романа Шухевича.

У липні цього року Мукачівська міськрада незаконно перейменувала «декомунізовані» вулиці, давши їм назви Любомира Гузара та Андрея Шептицького, а також із грубим порушенням законодавства присвоїла відгалуженню вул.Трудової назву тупик Геннадія Москаля.

Голова ОДА звернувся з адміністративним позовом до суду, який скасував рішення міськради, і тепер це рішення набуло законної сили. Таким чином суд остаточно встановив, що в Мукачеві офіційно залишаються вулиці Степана Бандери та Романа Шухевича, які внесені до «Єдиних інформаційних систем України».

– Степан Бандера народився 1 січня, тому рекомендую юридично «неошколованому» меру Мукачева як слід підготуватися до цієї дати й замовити таблички з іменем Героя України для вулиці Степана Бандери, – зазначає Геннадій Москаль. – Хай хоча би таким чином спробує переконати людей, що він поважає українських патріотів, які загинули за Україну, а не оскаржує в суді названі їхніми іменами вулиці.

Із вступом постанови Мукачівського міськрайсуду в законну силу Мукачівська міська рада програла вже четвертий позов, які були ініційовані Закарпатською ОДА. Ухвала Львівського апеляційного суду буде направлена в Комітет із питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України. Як відомо, систематичне порушення законів і Конституції України є однією з причин для розпуску місцевої ради Верховною Радою України й призначення позачергових виборів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат