"Хуст проти ГЕС"

13.12.2017 13:22 ПОДІЇ

Львіський апеляційний адмінсуд підтвердив законність розпоряджень Москаля про заборону будівництва міні-ГЕС на Хустщині.

У середу (13.12) Львівський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу забудовників, котрі намагалися звести каскад міні-ГЕС на р.Ріка в Хустському районі. Таким чином рішення Закарпатського окружного адміністративного суду від 2 жовтня цього року залишилося в силі.

Нагадаємо, що в липні цього року Геннадій Москаль скасував розпорядження голови Хустської райдержадміністрації «Про розроблення детального плану території для будівництва каскаду малих гідроелектростанцій за межами населених пунктів сіл Хустського району».

Цей документ давав дозвіл на розроблення детального плану земельної ділянки на р.Ріка для будівництва міні-ГЕС. Комерційні структури, які намагалися побудувати каскад міні-ГЕС на Хустщині, оскаржили розпорядження Г.Москаля, однак програли і в суді першої інстанції, і в апеляції.

***

Сьогодні ж хустяни мітингували у Львові перед апеляційним адмінсудом щоб захистити свою Ріку.

Вимога одна - забудовникам міні-ГЕС суд має відмовити в апеляційній скарзі та залишити рішення закарпатського суду і розпорядження голови Закарпатської ОДА в силі.

Вже о 10:00 має розпочатись остаточне засідання тут, у Львівському апеляційному адміністративному суді на вул. Саксаганського,13, під головуванням Андрія Курилець (судді Мікула О.І., Кушнерик М.П.) у справі за апеляційною скаргою ТОВ "Гідроресурс-Ріка" та "Ріка Енерго" на рішення Закарпатського окружного адміністративного суду від 02 жовтня 2017 р, яким у позові забудовникам міні-ГЕС відмовлено.

Йдеться про розпорядження голови Закарпатської ОДА Г.Москаля від 20 вересня 2017 р.№484 "Про недопущення порушення прав та інтересів територіальних громад і громадян, негативний вплив на навколишнє середовище під час вирішення питань, пов'язаних із розміщенням малих ГЕС", яким скасовано сумнозвісні розпорядження-дозволи голови Хустської РДА Н.Павлія щодо будівництва міні-ГЕС на р.Ріка за межами населених пунктів Березово, Липча, Кошельово, Горінчево.

Прес-служба ОДА, Віталій Грегор.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат