Комісаріат: Закарпаття стовідсотково виконало завдання осіннього призову строковиків

24.11.2017 14:50 ПОДІЇ

Цієї осені до Збройних Сил України на строкову службу призвали 155 закарпатців, зокрема 23 - для служби в Національній гвардії та 22 - для Державної спеціальної служби транспорту України.

Завдання призовної кампанії Закарпаття виконало на 100 відсотків, незважаючи на певні труднощі, які виникали у ході її проведення. Призвані хлопці направлені до навчальних центрів, де пройдуть військову підготовку, відтак будуть скеровані до місць постійної дислокації військових частин. Жоден солдат строкової військової служби у зону проведення антитерористичної операції направлений не буде. Про це під час брифінгу в Закарпатській ОДА повідомив начальник відділу комплектування та призову – заступник обласного військового комісара Юрій Величканич.

«Вручення повісток призовникам та представлення їх на призовні дільниці організовується військовим комісаріатами, а практично здійснюється органами місцевого самоврядування та керівниками підприємств,   установ, організацій. У разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані самостійно з'явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову. У випадку неявки, згідно з Законом, до розшуку призовника залучають представників Нацполіції», -   зазначив підполковник, інформуючи про порядок оповіщення громадян, які підлягають призову на строкову військову службу.

Наразі Збройні Сили України активно залучають бажаючих на військову службу за контрактом. З наступного року посадовий оклад військових залежатиме від прожиткового мінімуму, що забезпечить зростання розміру грошового забезпечення військовослужбовців залежно від підвищення соціальних стандартів у державі. Тож,   з січня посадові оклади у військовій сфері збільшаться у середньому в 4,5 рази.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат