Москаль намагається вирішити проблеми закарпатських "пересічників"

05.11.2017 22:06 ПОДІЇ

Спочатку прес-служба Закарпатської ОДА розповсюдила розпорядження Геннадія Москаля про те, щоб митниця пропускала "пересічників" в порядку загальної черги.

При цьому, мова йшла виключно про жителів Закарпатської області.

Після публікації цього розпорядження, в соцмережах було багато скептичних відгуків. Мовляв, голова ОДА не може вказувати митному органові, що і як йому робити. Навіть керівники митниці видали заяву, у якій вказали, що існують законодавчі норми і митниця діє виключно з ними.

Опоненти Москаля зазначали, що він лише піариться на "пересічниках".

Після цього Геннадій Москаль уже сьогодні, в неділю, видав новий коментар з цього приводу, у якому зазначив, що він вже давно і активно захищає інтереси "пересічників" і робив з цього приводу купу різних звернень, а це звернення було для того, щоб вкотре звернути увагу влади на проблему.

Москаль вважає абсурдом, що "пересічники" щоразу повинні перетинати кордон. "Це все одно, що на законодавчому рівні примусити кожного власника закордонного паспорта кожні п’ять днів виїжджати в якусь із сусідніх країн", - заявив Москаль. Йому не подобається також, що власники авто на іноземних номерах в Україні не піддаються покаранню штрафами у випадку відеофіксації таких порушень, бо поліція просто не знає, куди з направляти штраф.

Ну і окрім того, Геннадій Москаль зазначив, що скептики, які критикують його за видане розпорядження, просто не знаються на законодавстві, бо "всі розпорядження голови ОДА, згідно із Законом України про місцеві державні адміністрації, підлягають виконанню на території області". "Той, хто з ними не згідний, хай подасть позов до Окружного адміністративного суду й спробує їх скасувати", - заявив Москаль.

ProZak

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат