На сесію облради не пропускають громадськість

21.09.2017 13:08 ПОДІЇ

На сесію облради не пропускають громадськість, ветеранів російсько-української війни та журналістів, які прийшли підтримати своє вчорашнє звернення про недопустимість прийняття обласними депутатами антиукраїнського звернення до Президента про накладення вето на "освітній закон", - повідомляє на своїй сторінці у ФБ активіст Віталій Грегор.


Поліція мотивує такі заходи оперативною інформацією, що учасники мітингу прланують вчинити провокації на сесії, яка почалась о 11:00.

Слід нагадати громадськості, що такі дії депутатів вчиняються під тиском пррмосковського уряду Угорщини під спекулятивною метою, що такий закон порушує права нацменшин.

Натомість хочемо нагадати, що 15 вересня, у Будапешті біля посольства України відбувся смолоскипний протест угорців направлений на "захист нацменш". Вважаємо, що це провокативна   акція, яка намагається в доповнення до антиукраїнських заяв пропутінського уряду Угорщини, посіяти національну ворожнечу в нашій країні. Оскільки, для прикладу, генконсул Словаччини в Ужгороді вже висловився на підтримку прийнятого 5 вересня "освітнього закону"   і недопустимості втручання у внутрішню політику України. До того ж використаний смоколоскипний варіант протесту   нагадує часи окупації Закарпаття пронацистськими угорсько-хортійськими військами.

Водночас також не пускають і учасників другого мітингу "проти ГЕС", які прийшли підтримати розроблене активістами Хустщини звернення облради до вищого керівництва держави.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат