"ГЕСівська" справа рушила: Москаль прийшов на судове засідання

13.09.2017 17:33 ПОДІЇ

12 вересня в Закарпатському окружному адміністративному суді під головуванням судді Сергія Гаврилка відбулось чергове засідання в справі за позовом ТОВ "Гідроресурс-Ріка" та "Ріка Енерго" і третя сторона на боці позивача - Хустська РДА до Закарпатської ОДА про скасування розпорядження Г.Москаля №370 від 20.07.2017 р. "Про скасування розпоряджень Хустської РДА" щодо спорудження міні-ГЕС на річці Ріка.


Закарпатську ОДА представляв особисто Г.Москаль, який нарешті з'явився та подав ряд клопотань про долучення доказів і залучення третіх осіб. Голова ж Хустської РДА Н.Павлій вчергове не з'явився, надіславши заяву про неможливість прибуття через участь у позачерговому засіданні районної техногенної комісії в зв'язку із штормовим попередженням в Хустському р-ні.

За наслідками розгляду клопотань Г.Москаля суд залучив сільради Кошелева та Березова Хустського р-ну на боці Закарпатської ОДА , як третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог. А в клопотаннях ОДА щодо залучення сільради Ізи, Управління державного агентства рибного господарства у Закарпатській обл., Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській обл. та Управління містобудування та архітектури Закарпатської ОДА, профільної комісії громадської ради при ОДА, як третіх осіб, суд наразі відмовив.

Також суд приєднав до справи ряд доказів, що стосувалися обгрунтування правомірності оскаржуваного розпорядження Г.Москаля, зокрема лист державного агентства рибного господарства про те, що в р.Ріка знаходиться 6 видів червонокнижних риб, а відтак будь-яке будівництво ГЕС на ній недопустиме.

На засіданні були присутні понад десяток жителів Хустщини, які виступають проти будівництва ГЕС, а також правозахисники, екологи та представники Закарпатського спортивного клубу нахлистовиків (спортивної риболовлі). Водночас були і "лобісти" ГЕС із с. Березово - сільські депутати Степан Паш і Василь Величко, жителі Ярослава Мороз, Іван Росоха, Василь Гушовський, Михайло Мица та його брат Микола Мица, що головував на псевдослуханнях в Березові 10 липня, які були опісля визнані розпорядженням голови села Б.Біляком такими, що не відбулися.

В зв'язку із залученням третіх осіб судовий розгляд перенесено на 22 вересня о 08:30

#STOP_МГЕС_Карпати #стопГЕС #смарагдовамережа #Ріка #Хустщина

--
З повагою, Віталій Грегор,
громадський   правозахисник


Тел.: 099-721-64-63
Моя сторінка в соціальних мережах:
https://www.facebook.com/Gregor.Vitaliy

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат