Синоптики розповiли, якою буде цьогорiчна осiнь

admin 07.09.2017 07:47 ПОДІЇ

В Укргiдрометцентрi прогнозують, що у вереснi середньомiсячна температура становитиме +14 — 20 градусiв, у гiрських районах +12 — 13. Це на один-два градуси бiльше за середнi значення для цього мiсяця.


Дощiв же випаде 80 — 100% норми, пише газета «Експрес».  

А от фахiвцi Українського науково-дослiдного метеорологiчного iнституту НАНУ запевняють: у серединi вересня дуже похолоднiшає, а потiм температура пiдвищиться.

— До 6 вересня повiтря охолоне до +16 — 17 градусiв у середньому на добу — дiлиться Леонiд Горбань, народний синоптик. А через три днi — ще на декiлька градусiв. Середньодобова температура 12 вересня становитиме +12 — 14.

Iз 17 вересня повiтря знову прогрiється. Удень температура становитиме +23 — 24 градуси. Та це потеплiння буде короткотривалим. Уже з 19 вересня повiтря поступово охолоджуватиметься.

У перший мiсяць осенi буде два дощовi перiоди — вiд 8 до 14 вересня та вiд 27 до 30 вересня. Тодi над захiдними та центральними областями України пройдуть захiднi циклони. Пiвденнi ж циклони охоплюють переважно пiвдень та схiд України.

— Якої погоди слiд чекати у другий мiсяць осенi?

— Вiд 3 до 15 жовтня в багатьох областях — опади. Вiдповiдно, й погода буде прохолодною. З 1 по 8 жовтня середньодобова температура становитиме +11 — 14 градусiв. Удень повiтря не перевищуватиме +17 градусiв. 12 жовтня дуже похолоднiшає. Середньодобова температура повiтря знизиться до +6 градусiв.   Упродовж жовтня в деякi днi будуть приморозки, вранцi температура повiтря знижуватиметься до 0 градусiв. Та з 19 жовтня на нетривалий час стане тепло. Удень температура повiтря прогрiється до +18 — 20.

— А коли випаде перший снiг?  

— Уже з 21 жовтня вiдчуємо рiзке зниження температури повiтря. А 27-го будуть першi морози — мiнус 2 — 5 градусiв. Також наприкiнцi жовтня випаде мокрий снiг. А цьогорiчний листопад не буде дуже холодним — всього з двома нетривалими морозними перiодами.

Богданна МАРТИНИК

http://dzerkalo-zakarpattya.com/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат