Закарпатські вальники лісу змагаються за звання найкращого лісоруба України (ФОТО)

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 06.09.2017 21:33 ПОДІЇ

 

6 вересня на базі ДП «Тетерівське лісове господарство» Київського обласного і по місту Київ управління лісового та мисливського господарства стартували ювілейній змагання працівників лісових господарств - XX-й Всеукраїнський конкурс-змагання вальників лісу та IХ-й конкурс професійної майстерності «Кращий оператор гідроманіпулятора – 2017».


Закарпаття представляють команду заступник начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Кий, вальник лісу Михайло Сита з ДП «Міжгірський лісгосп», який виступає під номером «4» та Василь Капчук - оператор гідроманіпулятора з ДП «Ясінянський лісомисливгосп», який виступає під номером «13». До речі, вальник лісу Михайло Сита вже другий рік поспіль представляє Закарпаття на змаганнях вальників не вперше випадає висока і відповідальна честь приймати учасників подібної першості.

За звання кращого лісоруба країни будуть боротися 34 вальника лісу, 29 професіоналів та 5 юніорів, 13 учасників гідроманіпуляторів.

Захід проводиться з метою популяризації професій лісозаготівельної та лісової галузей. Адже кваліфікація лісозаготівельників вкрай важлива як при заготівлі лісу, так і при виконанні вибіркових санітарних рубок, а також рубок догляду. Важливо акуратно зрубати дерево, не пошкодивши сусідні. Адже практично всі роботи з лісозаготівлі проводяться на складній багатоопераційній техніці та вимагають чіткості та обережності. Таким чином, від підготовленості операторів і вальників багато в чому залежить якість виконаної рубки й, як результат, - стан закарпатських лісів.

Змагання проводяться за чинними правилами Міжнародної асоціації вальників лісу.Тримаємо кулаки за наших лісівників!

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат