Глава СБУ закликав українців не їздити на заробітки в Росію

admin 23.08.2017 22:04 ПОДІЇ

Голова Служби безпеки України Василь Грицак закликав українців не їздити на заробітки в Росію, аби не стати жертвами провокацій спецслужб.


За даними Василя Грицака, російські спецслужби вербують українських громадян для організації терактів на території самої РФ, аби таким чином дискредитувати Україну.
Він також уточнив, що російські спецслужби направили щонайменше дві групи українців до Росії для «відпрацювання вистави з можливою підготовкою українськими громадянами – «атошниками» диверсій і терактів на території Російської Федерації».
«Ми не впевнені, що ми взяли усіх членів групи. Ми затримали людину, звуть його Ігор, і він підтвердив, що грав роль куратора групи, яка виїжджала до Росії... Російські спецслужби готували жахливі провокації, жахливі речі з людськими жертвами на своїй території, щоб потім це використовувати як старт для атаки на Україну...» – зазначив Василь Грицак.
Водночас за даними СБУ, на території Росії на заробітках перебувають близько 2 млн українців. «Ми проводимо контррозвідувальну роботу після їх повернення, проводимо так звані контррозвідувальні опитування, і ми вражені кількістю, так званих, вербувальних підходів до простих українців: не обов'язково це мають бути кваліфіковані працівники... ми вражені кількістю вербувальних підходів і завданнями, які ставить перед ними РФ», – додав глава СБУ.
З огляду на це Василь Грицак закликав українців не їхати до Росії на заробітки:
«Росія веде активне агентурне проникнення в Україну. Я звертаюся до українців, прошу: будь ласка, це неправильно зараз їхати на заробітки до Росії. Я зрозумію нашого громадянина, який поїде на заробітки до Польщі, країн Балтії, Європи, але не до Росію...»

http://mukachevo.today/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат